Ciorba de fasole boabe de post

Ciorba de fasole boabe este una din preferatele mele. Poate doriti sa o incercati si voi in varianta fara carne ( greu de acceptat de catre sotul meu :)).

Ingrediente:

  • 300 – 400g fasole boabe (uscata)
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1/4 telina radacina
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 250ml suc de rosii
  • leustean proaspat
  • sare

Fasolea o punem la inmuiat in apa rece cu o seara inainte.

Apoi aruncam apa, adaugam alta, punem oala la foc si dupa cateva clocote aruncam apa.Umplem oala pe 3 sferturi cu apa calduta si lasam sa fiarba. Cand fasolea este pe jumatate fiarta adaugam zarzavatul curatat si taiat cubulete.

Ceapa o crestam doar la capatul unde cresc radacinile si o punem la fiert, adaugam si sare.  Leusteanul il legam ( ca sa-l putem scoate la sfarsit ) si il punem la fiert in oala. Cand fasolea este fiarta, separat facem un rantas din 3 linguri ulei, 1 lingura faina si bulion. Punem uleiul intr-o cratita, cand se incinge adaugam faina, amestecam continuu pana se desface si apoi adaugam bulionul. Nu-i sanatos dar ce sa faci daca asa ne-a invatat bunica :). Puteti renunta la rantas si sa adaugati doar bulionul in ciorba. Adaugam rantasul la ciorba , lasam sa mai dea cateva clocote si apoi stingem focul.

Servim cu salata de ceapa rosie.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


4 comentarii la „Ciorba de fasole boabe de post”

  1. sa va dau eu o reteta moldoveneasca de ciorba cu fasole ,hai sa incepem; se pregateste la fel ca cea de sus insa nu se prajeste nimic pur si simplu ai pus de toate inclusiv rosii din conserva o cutie si se acreste cu bors sau zeama de varza si se adauga cimbru si leustean la terminarea acesteiea incercati-o si spuneti daca v-a placut e f usoara si merge si o ceapa pofta buna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.