Ciorba de fasole boabe de post

Ciorba de fasole boabe este una din preferatele mele. Poate doriti sa o incercati si voi in varianta fara carne ( greu de acceptat de catre sotul meu :)).

Ingrediente:

  • 300 – 400g fasole boabe (uscata)
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1/4 telina radacina
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 250ml suc de rosii
  • leustean proaspat
  • sare

Fasolea o punem la inmuiat in apa rece cu o seara inainte.

Apoi aruncam apa, adaugam alta, punem oala la foc si dupa cateva clocote aruncam apa.Umplem oala pe 3 sferturi cu apa calduta si lasam sa fiarba. Cand fasolea este pe jumatate fiarta adaugam zarzavatul curatat si taiat cubulete.

Ceapa o crestam doar la capatul unde cresc radacinile si o punem la fiert. Adaugam sare sau vegeta ( eu incerc sa nu folosesc vegeta decat la mancarurile fara carne ). Leusteanul il legam ( ca sa-l putem scoate la sfarsit ) si il punem la fiert in oala. Cand fasolea este fiarta, separat facem un rantas din 3 linguri ulei, 1 lingura faina si bulion. Punem uleiul intr-o cratita, cand se incinge adaugam faina, amestecam continuu pana se desface si apoi adaugam bulionul. Nu-i sanatos dar ce sa faci daca asa ne-a invatat bunica :). Puteti renunta la rantas si sa adaugati doar bulionul in ciorba. Adaugam rantasul la ciorba , lasam sa mai dea cateva clocote si apoi stingem focul.

Servim cu salata de ceapa rosie.

4 comentarii la „Ciorba de fasole boabe de post”

  1. sa va dau eu o reteta moldoveneasca de ciorba cu fasole ,hai sa incepem; se pregateste la fel ca cea de sus insa nu se prajeste nimic pur si simplu ai pus de toate inclusiv rosii din conserva o cutie si se acreste cu bors sau zeama de varza si se adauga cimbru si leustean la terminarea acesteiea incercati-o si spuneti daca v-a placut e f usoara si merge si o ceapa pofta buna

Lasă un răspuns la deea Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.