Nu se poate sa nu fi auzit macar o data de chili, faimoasa mancare in care se foloseste ardeiul chili ( de unde si denumirea ei), fasole, rosii, ardei si carne de vita. Pe blog am varianta cea mai cunoscuta, o gasiti aici dar m-am gandit sa incerc si varianta vegetariana cu quinoa. Stiu ca poate cuvantul asta va sperie sau va ridica semne de intrebare, va inteleg si eu am evitat oarecum retetele cu quinoa pe principiul „nu ma deranjeaza dar nici nu ma aranjeaza” , mi se parea un ingredient ciudat cu cine stie ce gust. Va asigur ca este inofensiv :) se poate manca si daca stiti sa o gatiti este ok ca si gust.
Cred ca abia am asteptat sa gatesc o reteta vegetariana, pentru mine este o adevarata provocare, acum putin timp am primit de la Sano Vita un cos plin de produse, iar de la Heinner Electrocasnice un multicooker smecher foc pe care abia am asteptat sa-l probez. La multicooker am mai gatit, modelul primit este extrem de usor de utilizat , are programe prestabilite pentru supe, tocanite sau orez, puteti face iaurt sau budinci sau daca vreti sa experimentati ca si mine o reteta nou are un program pe care puteti sa-l setati manual, la fel temperatura si timpul de gatire. Despre produsele Sano Vita cred ca stiti multe, sloganul „Alege sa fii sanatos” este unul foarte potrivit, sunt o multitudine de produse din care puteti alege si se gasesc peste tot, atat in magazine fizice cat si on line.
Totodata am lansat pe pagina de facebook un concurs cu premii foarte faine; un cos de produse SanoVita si un multicooker la fel ca si cel pe care l-am primit eu. Detalii despre concurs gasiti aici:
Chili vegetarian
Ingrediente 4 portii:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare alba
- 300g cartof dulce
- 100g quinoa alba Sano Vita
- 300g fasole rosie fiarta
- 2 ardei kapia
- 4 catei de usturoi
- 1 lingurita praf de chilli
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita chimen
- 1 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita zahar brut Sano Vita
- 400 ml bulion de rosii
- 200ml rosii pasate
Pentru servit:
- chipsuri de tortilla
- felii de lime
- iaurt grecesc
- patrunjel verde tocat
Ceapa o tocam marunt iar ardeiul il taiem cubulete. Punem uleiul de masline in vasul de la multicooker.Se apasa butonul MENU si se selecteaza programul SAUTE. Apasati TIMER si selectati 6 minute apoi start. Se adauga chimenul, ceapa tocata, ardeii si se prajesc timp de 6 minute, apoi se adauga cartofii curatati si taiati cubulete, usturoiul tocat, zaharul, chili, boia, si sarea. Gatiti timp de 2-3 minute.
Quinoa se clateste bine cu apa si se scurge.
Se adauga rosiile pasate, quinoa, bulionul si setati modul de preparare, timpul si temperatura manual astfel: In modul standby, apasati butonul MENU, selectati functia „Manual/DIY”, iar indicatoru luminos „Manual/DIY” se va aprinde.
Apasati butonul + pentru a regla durata programului la 25 de minute.
Apasati pe butonul „TEMP”, iar indicatorul luminos „TEMP” ramane aprins. Selectati temperatura de 100g C.
Apasati pe butonul „START” pentru a activa functia „Manual/DIY”. Indicatoarele luminoase „START” si „Manual/DIY” raman aprinse. Ecranul digital afiseaza indicatorul de functionare inainte de a ajunge la temperatura de preparare specificata. Dupa atingerea temperaturii de preparare specificate, ecranul afiseaza numaratoarea inversa a temporizatorului.
Dupa cele 25 de minute, opriti aparatul, ridicati capacul si adaugati fasolea. Inchideti capacul si mai lasati sa stea 10 minute.
Mancarea este gata si miroase minunat!
Se serveste dupa preferinta cu felii de lime, chipsuri de tortila si daca va place pe fiecare portie puteti pune o lingura generoasa de iaurt grecesc.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]