Pentru ca am gasit ieri la piata conopida si arata tare bine, am cumparat-o in ideea de a face un gratin la cuptor dar vazand reteta asta am schimbat planul asa ca am facut niste chiftele delicioase cu ardei, branza si seminte. Se fac repede doar ca trebuie sa aveti ardei copti la indemana ( eu am congelati pentru iarna ) altfel dureaza un pic pana ii prajiti si ii curatati. Mi-a mai placut si faptul ca nu se fac cu ulei si se coc la cuptor. Haideti sa vedem reteta :) :
Ingrediente:
- 400 g conopida
- 200g ardei copti ( aprox 4 buc)
- 100g branza mai tare ( puteti pune si telemea )
- 1 ou
- 2 linguri seminte de susan ( eu am pus un mix de seminte )
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri patrunjel verde tocat
- sare, piper
1. Conopida o desfacem buchetele si o fierbem in apa cu sare doar cat sa se inmoaie putin. O strecuram si o lasam sa se raceasca putin apoi o tocam marunt cu cutitul sau cu blenderul. Ardeii copti ii taiem cubulete.
2. Intr-un bol punem conopida, ardeii, patrunjelul verde, branza rasa, usturoiul zdrobit, semintele, pesmetul sare ( 1/2 lingurita ) , piper. Amestecam usor pana se omogenizeaza.
3. Formam cu mana chiftele mai mari pe care le coacem in tava tapetata cu hartie de copt la 180g C aproximativ 15 minute pana se rumenesc frumos.
Servim calde sau reci cu sos de rosii :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Multumesc pentru reteta.Sarbatori frumoase!