Ciuperci umplute cu branza

Ciperci umplute cu branza

Ciupercile se numara printre preferatele mele asa ca ori de cate ori am ocazia le gatesc in diferite variante. Acum am ales varianta la cuptor cu branza. Mai am o reteta la care se folosesc si piciorusele insa la aceasta este un pic diferita, la fel de buna :).

Ingrediente:

  • 1,5kg ciuperci champignon 
  • 300g branza de burduf
  • 100g cascaval
  • piper, putin ulei

1. Pentru ciuperci umplute alegem ciuperci mai mari. Insa puteti opta si pentru cele potrivite asa ca si mine, doar sa nu fie prea mici pentru ca scad foarte mult la copt.

Preincalzim cuptorul la 200g C. Ciupercile le stergem cu un prosop umed, le rupem piciorusele, nu se curata si nu se spala. 

Intr-un bol mai mic punem putin ulei. 

Luam fiecare ciuperca, o inmuiem putin in ulei ( doar varful palariei ) si apoi o asezam in tava. 

ciuperci umplute cu branza 1

Bagam tava la cuptor timp de 15-20 minute. Apoi scoatem tava si o sa vedeti ca fiecare ciuperca are in interior lichid. Il rasturnam si apoi le condimentam cu piper si le umplem cu o bucatica de branza. Sare nu mai punem pentru ca branza de burduf este destul de sarata. Bagam tava la cuptor pentru inca 5 minute si apoi pe fiecare punem un cubulet mic de cascaval. E optional insa arata foarte bine asa :). Mai lasam tava la cuptor inca 3-4 minute si apoi o scoatem.

ciuperci umplute cu branza  2

Servim calde sau reci ( dupa parerea mea mai bune sunt calde ).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Ciuperci umplute cu branza”

  1. Ai niște rețete minunate. Copiii mei îți adora prăjiturile. Sunt bune, bune. ..

    La rețeta cu ciuperci îți sugerez sa pui un pic de oregano uscat în branza. O sa miroasă bine și oregano se potrivește cu ciupercile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.