Mancare de naut

Mancare de naut
Mancare de naut

Ca tot romanul, recunosc ca am avut oarecare retineri in ceea ce priveste nautul si inafara de humus si falafel nu am mancat alte preparate cu naut, insa mi-am propus sa incerc preparate noi, pentru ca sincer imi place gustul lui si am vazut o gramada de retete care mai de care mai usor de preparat. Asa ca prima reteta de pe blog cu naut este una usor traditionala care se face rapid.

Reteta de mancare de naut

Ingrediente pentru mancarea de naut:

  • 1 conserva naut (am preferat varianta asta din lipsa de timp)
  • 1 ardei rosu mai mare
  • 1 ceapa portivita
  • 2-3 catei de usturoi
  • 200ml bulion
  • sare, piper, cimbru uscat
  • putin ulei
Mancare de naut
Mancare de naut

Cum facem reteta de mancare de naut?

1. Ceapa o curatam si o tocam marunt, ardeiul il taiem fasii iar usturoiul il curatam si il taiem feliute subtiri.

Incingem putin ulei intr-o tigaie mai mare apoi adaugam ceapa si ardeiul. Le lasam sa se caleasca cu capac cateva minute, apoi adaugam usturoiul, mai lasam un minut si apoi punem nautul scurs de apa din conserva. Amestecam si adaugam bulionul ( puteti pune pasta de rosii si apa ). Condimentam cu sare si piper si lasam sa scada la foc mic, cam 6-7 minute. Aduagm si cimbru, amestecam si lasam sa stea putin, cat sa se patrunda savaoarea.

Mancare de naut
Mancare de naut
Mancare de naut
Mancare de naut
Mancare de naut
Mancare de naut
Mancare de naut
Mancare de naut

2. Servim mancarea de naut cu patrunjel verde tocat.

Mancare de naut
Mancare de naut

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Un comentariu la „Mancare de naut”

  1. Foarte buna reteta! Eu nu am pus cimbru dar pentru cei care sunt carnivori ar merge cu costita de porc proaspata si garnitura de orez alb.
    Felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.