Copiii mei adoră prăjiturile de tip cheesecake si sunt înnebuniți după celebrii biscuiți Oreo. Personal mi se par extrem de dulci dar copiii au alte gusturi așa că nu ma pun cu ei. :) Această rețetă am preparat-o acum câteva zile fără nicio ocazie specială, la dorința picilor. Este extrem de simplă și nu aveți cum sa dați greș în prepararea ei, plus că este fără coacere și fără gelatină deci super rapidă.
Biscuiții Oreo sunt foarte apreciați de copii dar și de adulți, am observat (de când am copii) că există multe tipuri și mereu apar altele dar rețetele de cheesecake sunt mereu preparate cu varianta clasică a acestor biscuiți și anume cea cu cremă de vanilie.
Rețetele de cheesecake sunt destul de puține majoritatea au o bază din biscuiți și unt, crema de brânză cu frișcă, biscuiți si gata.
Cam asta este si rețeta pe care am preparat-o eu, v-o scriu și vouă să vedeți cât de simplă este.
Rețetă de cheesecake cu Oreo
Ingrediente pentru o formă de 18cm de cheesecake cu Oreo:
Pentru bază :
-180g biscuiți Oreo cu cremă de vanilie
-90g unt topit
Pentru cremă :
-300g brânză de vaci cremoasă
-200ml smântână pentru frișcă
-1 lingură zahar pudră
– crema de la biscuiții pentru bază
-12-13 biscuiți Oreo
Pentru decor:
-100ml smântână pentru frișcă
-3-4 biscuiți Oreo
Cum preparăm rețeta de cheesecake cu Oreo?
Pentru început preparam baza tortului ; scoatem crema de la biscuiți și o punem departe (o vom folosi la cremă)
Zdrobim biscuiții și îi punem într-un bol. Adăugăm untul topit și răcit si amestecăm ușor până se omogenizează.
Punem un inel de tort pe platou si formăm baza de biscuiți în interior apăsând bine peste tot. Băgăm baza la rece timp în care preparam crema; mixam bine crema de brânză cu zaharul pudră și crema de la biscuiții folosiți pentru bază.
Smântâna dulce o batem până obținem frișca apoi o adăugăm treptat la crema amestecând ușor peste cap până se omogenizează. Rupem în jumătate biscuiții și firimiturile ce rămân le punem in cremă.
Bun, scoatem baza de la frigider, punem biscuiții rupți în jumătate cu partea dreaptă în sus, turnam crema peste ei și apasam bine să intre printre bucățile de biscuiți.
Netezim bine.
Băgăm tortul la rece pentru 3-4 ore. Apoi decoram cu frișcă și biscuiți.
Tăiem cheesecake-ul felii cu un cuțit bine ascuțit și servim.
Copiii l-au declarat campion al cheesecake-urilor:)
Poze cu rețeta încercată trimise de cititoare
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Binevenita reteta.Ma gandesc,pentru o tava cu diametru 24cm,ar trebui o cantitate plus jumatate de ingrediente.
Da asa este :)