
Ador prăjiturile cu fructe în special cele cu mere. Asta se vede si pe blog pentru ca am ceva retete la activ :) Printre cele mai indragite si incercate retete se numara Prajitura turnata cu mere, o prajitura foarte buna, pufoasa si simplu de preparat. Apoi este cea cu cocos si mere, o prajitura asemanatoare cu cea de mai jos.
Probabil cu toti va amintiti de celebra prajitura cu mere pe care o facea bunica, mama sau vecina :), o prajitura cu doua foi fragede facute cu untura pentru ca da, in vremea copilariei toate aluaturile fragede se faceau cu untura si umplutura de mere. Eu imi amintesc ca dadeam pe razatoare tone de mere (exagerez, v-ati dat seama), dar eram fericita ca mama imi facea prajitura preferata din care nu ma saturam niciodata. Caci da, asa sunt prajiturile din vremea copilariei si poate unii care sunteti de varsta mea ma intelegeti :)
Reteta de prajitura frageda cu mere este foarte simpla, singura mea rugaminte este sa folositi unt cu minim 80% grasime pentru a obtine niste foi fragede care se topesc in gura.
Eu am facut o portie intr-o tava de prajitura de 25×32 cm dar va recomand sa faceti din prima portie dubla pentru ca la noi s-a mancat toata in aceeasi zi.
Rețetă de prăjitură fragedă cu mere
Ingrediente pentru o tava 25×32 de prajitura frageda cu mere
Pentru foi:
- 300g făină albă 000
- 2 gălbenușuri
- 100g unt cu minimum 80% grăsime la temperatura camerei
- 50g smântână
- 5g praf de copt
- 1 plic zahăr vaniliat
- 50g zahăr tos
Pentru umplutura:
- 1kg de mere
- 1 lingura de gris
- 2 lingurite de pesmet
- 1 lingurita cacao
- 70g zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 1 plic zahar vaniliat
- 2 albusuri
Cum preparam prajitura frageda cu mere?
Pentru inceput preparam umplutura; merele curatate de coaja si date pe razatoarea mare le calim la foc incet pana scade zeama lasata de ele. Le lasam sa se raceasca si apoi adaugam pesmetul, grisul, cacao, scortisoara. Albusurile le batem spuma, adaugam zaharul si mixam pana acesta se topeste apoi le adaugam la compozitia de mere si amestecam usor pana se omogenizeaza.
Preincalzim cuptorul la 170g Celsius si ne apucam de facut foile. Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat omogen, daca vi se pare nisipos mai adaugati smantana , eu am pus in plus aproximativ o lingura.
Impartim aluatul in doua si intindem cu ajutorul unei folii de plastic o foaie pe care o punem in tava, apoi adaugam umplutura, apoi punem cealalta foaie si apasam usor. Intepam prajitura cu furculita, o ungem cu putin ulei si o coacem timp de 25 de minute pana se rumeneste usor.
Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca bine si apoi servim. Nu am mai pus zahar pudra deasupra dar voi puteti sa o faceti :)
Este tare buna si usoara!

Pofta buna!
Această prăjitură se poate face si sub forma de tarta.
Am folosit o forma de tarta cu diametrul de 30cm.
2/3 din aluat il intindeti pe fundul tavii, puneti umplutura de mere si deasupra faceti un grilaj din restul de aluat.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Pentru aceasta prajitura nu ai facut caramel, deci nu ai topit zaharul, ci doar l-ai dizolvat. Prin mixare nu poti obtine zahar topit (ars).
Ce ati scris dvs. nu se regaseste in reteta de prajitura…probabil comentariul era la o alta reteta.
Fac și eu această prăjitură dar la aluat folosesc untura,dar a doua zi se înmoaie folie .oare de ce? Când o scot din cuptor e buna. ….. după câteva ore incepe și se înmoaie foile ☹️
De la untură, probabil puneți prea multa