Prăjitură fragedă cu mere

Prăjitură fragedă cu mere
Prăjitură fragedă cu mere

Ador prăjiturile cu fructe în special cele cu mere. Asta se vede si pe blog pentru ca am ceva retete la activ :) Printre cele mai indragite si incercate retete se numara Prajitura turnata cu mere, o prajitura foarte buna, pufoasa si simplu de preparat. Apoi este cea cu cocos si mere, o prajitura asemanatoare cu cea de mai jos.

Probabil cu toti va amintiti de celebra prajitura cu mere pe care o facea bunica, mama sau vecina :), o prajitura cu doua foi fragede facute cu untura pentru ca da, in vremea copilariei toate aluaturile fragede se faceau cu untura si umplutura de mere. Eu imi amintesc ca dadeam pe razatoare tone de mere (exagerez, v-ati dat seama), dar eram fericita ca mama imi facea prajitura preferata din care nu ma saturam niciodata. Caci da, asa sunt prajiturile din vremea copilariei si poate unii care sunteti de varsta mea ma intelegeti :)

Reteta de prajitura frageda cu mere este foarte simpla, singura mea rugaminte este sa folositi unt cu minim 80% grasime pentru a obtine niste foi fragede care se topesc in gura.

Eu am facut o portie intr-o tava de prajitura de 25×32 cm dar va recomand sa faceti din prima portie dubla pentru ca la noi s-a mancat toata in aceeasi zi.

Rețetă de prăjitură fragedă cu mere

Prăjitură fragedă cu mere

Ingrediente pentru o tava 25×32 de prajitura frageda cu mere

Pentru foi:

  • 300g făină albă 000
  • 2 gălbenușuri
  • 100g unt cu minimum 80% grăsime la temperatura camerei
  • 50g smântână
  • 5g praf de copt
  • 1 plic zahăr vaniliat
  • 50g zahăr tos

Pentru umplutura:

  • 1kg de mere
  • 1 lingura de gris
  • 2 lingurite de pesmet
  • 1 lingurita cacao
  • 70g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 2 albusuri

Cum preparam prajitura frageda cu mere?

Pentru inceput preparam umplutura; merele curatate de coaja si date pe razatoarea mare le calim la foc incet pana scade zeama lasata de ele. Le lasam sa se raceasca si apoi adaugam pesmetul, grisul, cacao, scortisoara. Albusurile le batem spuma, adaugam zaharul si mixam pana acesta se topeste apoi le adaugam la  compozitia de mere si amestecam usor pana se omogenizeaza.

Prajitura-frageda-cu-mere-umplutura-1

Prajitura-frageda-cu-mere-umplutura-2

Prajitura-frageda-cu-mere-umplutura-3

Prajitura-frageda-cu-mere-umplutura-4

Preincalzim cuptorul la 170g Celsius si ne apucam de facut foile. Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat omogen, daca vi se pare nisipos mai adaugati smantana , eu am pus in plus aproximativ o lingura.

Impartim aluatul in doua si intindem cu ajutorul unei folii de plastic o foaie pe care o punem in tava, apoi adaugam umplutura, apoi punem cealalta foaie si apasam usor. Intepam prajitura cu furculita, o ungem cu putin ulei si o coacem timp de 25 de minute pana se rumeneste usor.

Prajitura-frageda-cu-mere-4

Prajitura-frageda-cu-mere-6

Prajitura-frageda-cu-mere-7

Prajitura-frageda-cu-mere-8

Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca bine si apoi servim. Nu am mai pus zahar pudra deasupra dar voi puteti sa o faceti :)

Prăjitură fragedă cu mere

Este tare buna si usoara!

Prăjitură fragedă cu mere
Prăjitură fragedă cu mere

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.