Nu stiu ce s-ar face barbatul meu daca s-ar scoate ceafa din vanzare… cred ca s-ar apuca de crescut porci la tara. Si mie imi place dar nici chiar asa. Sau berea. In fapt cred ca ar trebui sa-l intreb intr-o zi ce ar alege intre ceafa de porc si bere dar mi-e teama ca va alege berea :)).
Reteta de mai jos este una din multele variante in care se poate prepara ceafa de porc. Frageda si suculenta, plus ca are si putin sos. Cred ca am vazut o varianta asemanatoare la tv dar nu mai tin minte exact.
Ingrediente:
- 4 felii ceafa de porc
- 200ml iaurt gras
- 1 ceapa mica tocata
- 2 catei de usturoi tocati
- 1/2 lingurita maghiran ( optional )
- 1 lingura ulei
- 1 lingurita mustar
- sare, piper
Amestecam toate ingredientele ( fara carne ). Punem intr-un vas termorezistent putin ulei apoi feliile de ceafa, le ungem cu amestecul de mai sus, adaugam 100ml apa si acoperim cu o folie.
Coacem 35 de minute la foc potrivit, apoi luam folia si mai lasam 10 minute.
Servim cu cartofi sau orice alta garnitura. Ceafa nu e pretentioasa e doar gustoasa si chiar satioasa.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Imi plac foarte mult retetele tale,am incercat fffff multe si mi au iesit destul de bine ,atat mancarea cat si prajiturile ,am acut o problema cu tortul egiptean nu imi ies foille de nici o culoare sunt prea subtiri am facut cu foi din comert si este perfect…. felicitari….desi am o curiozitate …ce lucrezi tu?
Mirela imi pare rau pentru foi… eu lucrez ca si secretara dar de meserie sunt inginer, poate de aceea retetele sunt scrise strict la subiect :)..
credeam ca lucrezi in domeniul „bucatariei”…..reteta tiramisu mi se pare perfecta maine incerc azi lucrez dupa amiaza…..o zi placuta…
Multumesc si spor la treaba!
iti zic eu ce are face..ar manca cotlete, costite alea alea..ce te tot plangi..greu ti sa desfaci un dop si sa arunci o halca de carne pe gratar?..si mai vrei box seara..dupa ce?..dupa legume?
mmmmm…. arata bn, banuies ca trebuie sa fie foarte gustos
Ceau draga Amalia,probabil ca este gustoasa aceasta reteta cu ceafa de porc.Si noi consumam ceafa si voi incerca si varianta ta.Ai grija ce-l intrebi pe sotul tau in legatura cu berea,s-ar putea sa primesti raspunsuri la care nu te astepti!Pentru sotul meu berea a devenit pe primul loc.Sunt foarte mahnita si suparata.Pe tine te pup dulce ca te indragesc tare.
Pai de aceea am zis ca nu-l intreb :)… te pup si eu si sa-mi scrii daca ti-a placut reteta .
Ceau Amalia, am facut aseara ceafa si din pacate mie nu mi-a iesit asa cum ii a ta in poza, am pus iaurt de unicarm cu 4% grasime, cred ca ala a stricat-o :((
o sa refac retete cu smantana si nu o sa mai pun apa decat daca trebuie….in rest am mai facut retete si mi-au iesit delicioase…
Ref la tortul egiptean asa am patit si eu cu o foaie, dar am mai facut una din 3 oua:) a iesit deliciosssssssss
multumim si te pup
Sori dar macar a fost buna la gust ?
Ama a avut gustul ala de imbranzit, cum am zis iaurtul cred ca ii vinovat
Asa cred si eu .
Pingback: Cotlet de porc la cuptor « scn Cuisine