Cartofi frantuzesti 2

Nu sunt in pana de inspiratie privind titlul retetelor dar am unele retete care le gatesc in mai multe moduri iar titlul e acelasi, asa ca mergem cu 1 , 2 s.a.m.d. Pentru azi o reteta de care mi-a fost dor, cartofi frantuzesti.

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 1,5 kg cartofi
  • 250g branza
  • 150g unt
  • 500ml lapte
  • 1 lingura faina
  • sare, piper

Fierbem cartofii cu coaja apoi ii curatam ( folosim cartofi rosii ). Procedam la fel si cu ouale. Branza o dam pe razatoare. Din pacate eu am avut doar branza telemea care nu e indicata, puteti folosi cas sau cascaval.


Facem sosul bechamel. Topim o lingura de unt, adaugam faina, amestecam rapid, apoi adaugam treptat laptele amestecand la fel de rapid :) pana sosul se ingroasa putin ca si o smantana subtire. Adaugam putina nucsoara si sare.

Ungem o tava termorezistenta cu unt apoi punem un strat de cartofi taiati felii, un strat de oua taiate felii, jumatate din cantitatea de branza, jumatate din cantitatea de sos bechamel. Condimentam cu sare si putin piper alb. Repetam operatiunea si mai punem in plus bucatele de unt. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam 20-25 de minute.

Servim.

Puteti sa mai adaugati smantana daca doriti.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


12 comentarii la „Cartofi frantuzesti 2”

  1. Eu nu fac sos bechamel, pun numai smantana condimentata cum o facie tu. O smantana subtire (crème fleurette) din care se bate frisca.
    E ceva mai grasa mancarea dar are un gust mai pur si nu are fauna din bechamel.

  2. ca gustul de la bechamel sa fie mai bun,inainte ca sa folosesti laptele il incalzesti pana la fierbere, il dai deoparte si pui in el un morcov, o ceapa,(curatate) foaie de dafin si piper boabe; se acopera si se lasa o jumatate de ora…dupa aceea faci bechamelul…..are un gust super

  3. Cand prepar „Cartofi frantuzesti”, procedez aproximativ ca in reteta de mai sus, dar , uneori,pun si cate un strat de conopida( peste oua) .Conopida se fierbe in prealabil in apa cu putina sare.Deasupra se mai poate pune pesmet prajit in unt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.