Surprinzator pentru mine a inceput sa-mi placa din ce in ce mai mult curry. Asa ca ieri am incercat o reteta de sezon, o combinatie reusita de legume si curry. Timp de preparare 25 min :).
Ingrediente pentru 4 portii:
- 1 conopida aprox 700g
- 500g cartofi
- 1 ceapa mica
- 2 linguri ulei
- 2 catei usturoi
- 2 linguri praf de curry
- 250ml supa de legume ( sau 250ml apa+1/2 cub condiment)
- 150g mazare congelata
- 2 lingurite amidon alimentar
- 150ml smantana pentru gatit
Curatam conopida, o desfacem in buchetele, le spalam si el lasam sa se scurga. Cartofii ii curatam si ii taiem cubulete de aprox 2cm. Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Calim ceapa pana se inmoaie apoi adaugam usturoiul pisat. Adaugam si conopida, cartofii, amestecam putin si apoi adaugam praful de curry.
Se caleste pana se coloreaza legumele apoi adaugam apa si condimentul si lasam sa fiarba 10 – 15 minute. Adaugam mazarea si mai lasam 3 minute. Se mai fierbe daca e cazul, cartofii trebuie sa fie moi iar conopida putin crocanta.
Se amesteca amidonul alimentar cu smantana si se toarna peste legume, amestecand usor pana sosul se ingroasa.
Condimentam cu sare si piper si servim ca atare sau cu orez.
Reteta am preluat-o de pe un pliant.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
foarte interesanta reteta!
Asa mi s-a parut si mie si de aceea am incercat-o. Sa stii ca mi-a placut mult si daca ai vreo reticenta in ceea ce priveste curry poti renunta la el.
arata bine.nu am mai mancat asa ceva.
Poti incerca :).
Si mie imi place cum arata, in loc de praf se poate sos curry? Pupici!
Da cu siguranta!
Arata foarte bine. O idee ingenioasa.
Multumesc :)
curry este un pom sau copac..deci mai corect era poate conopida cu, curry.
Am facut reteta acum si a iesit foarte buna, imi place curry, o sa o mai fac sigur!Acum mai fac o reteta de la tine de pe site, cartofii cu malai :-)
Sper sa-ti placa !
Pingback: La plimbare prin blogosferă (13) | Evantaiul Memoriei