Ce ziceti de o reteta cu cous cous ? Sper sa nu faceti ca mine, am cumparat o cutie de cous cous si cautand prin camara paste am gasit-o. Cat pe ce sa expire :). E clar cat de des gatesc cous cous desi se face atat de usor . Am gasit o reteta cu multe legume, pe gustul meu si bineinteles nu al sotului pe care am si incercat-o. Singura greseala care nu-mi apartine este ca am pus 400g cous cous asa cum scria in reteta si a fost destul de mult, este suficient jumatate.
Ingrediente ( 4-6 portii) :
- 200g cous cous
- 1 vanata
- 1 ardei
- 2 dovlecei
- 2 rosii
- 2 cepe albe
- 1 legatura patrunjel
- 2 frunze de busuioc
- sare, piper, ulei de masline
Spalam legumele.
Vanata o taiem cubulete si o prajim la foc mare in 2 linguri de ulei. Punem apoi cubuletele intr-un vas mai mare. Procedam la fel cu dovlecelul si ardeiul ( le prajim pe rand ).
Ceapa o tocam marunt si o prajim putin in 2 linguri ulei apoi adaugam rosiile taiate cubulete, patrunjelul si busuiocul taiate marunt.
Amestecam 2-3 minute la foc mare si apoi adaugam restul legumelor. Lasam sa se faca la foc mic 5 minute apoi condimentam cu sare.
Pregatim cous cousul. Incingem intr-o oala 1 lingura de ulei adaugam cous cous-ul si amestecam rapid. Adaugam apa calduta putin cate putin, apoi amestecam. Adaugam sare si piper si lasam sa se umfle la foc mic 5 minute. Adaugam legumele peste cous cous si amestecam.
Servim fierbinte. Este o mancare usoara care se poate servi si ca garnitura. Cred ca se poate face si cu orez in loc de cous cous (asta daca nu va place cous cous-ul).
Reteta este preluata de pe www.cookaround.com
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
foarte bun..si eu fac. Pup
Deci, legume cu cous cous. :D
Arata foarte bine, deabia astept sa il incerc.
Sa-mi scrii daca ti-a placut :).
imbietoare reteta,ma face sa incerc si eu,o zi buna
E delicioasa si usoara, sper sa fie pe placul tau :).
da de usoara o fost usoara…..f mult placut la gino si rena..porcusorii
Foarte usor de facut si foarte buna!!:D
Multumesc :).
Imi place reteta si as vrea sa o fac si eu, dar am o problema: azi am fost la un super market (Lidl)si acolo am gasit cous cous (scrie cus cus). Problema este ca atunci cand am venit acasa , am vazut ca pe punguta scria ca sunt paste cu ou, dar marunte, si ca se fierb 6 min Nu am mai folosit pana acum cous cous, deci nici nu am mai vazut nicaieri asa ca nu stiam ce sa caut. O fi vreo varianta romaneasca? Oricum, aveam alta idee despre cous cous… Nu stiu daca am luat ce trebuia…
Elise eu stiu ca cus cus-ul e un feld e pasta din garu dur fara ou… diferenta intre el si ce-ai cumparat tu este ca e mai tare … eu zic sa mai cauti si sa te uiti pe eticheta la magazin, eu asa fac.