Cous cous cu legume

Ce ziceti de o reteta cu cous cous ? Sper sa nu faceti ca mine, am cumparat o cutie de cous cous si cautand prin camara paste am gasit-o. Cat pe ce sa expire :). E clar cat de des gatesc cous cous desi se face atat de usor . Am gasit o reteta cu multe legume, pe gustul meu si bineinteles nu al sotului pe care am si incercat-o. Singura greseala care nu-mi apartine este ca am pus 400g cous cous asa cum scria in reteta si a fost destul de mult, este suficient jumatate.

Ingrediente ( 4-6 portii) :

  • 200g cous cous
  • 1 vanata
  • 1 ardei
  • 2 dovlecei
  • 2 rosii
  • 2 cepe albe
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 frunze de busuioc
  • sare, piper, ulei de masline

Spalam legumele.

Vanata o taiem cubulete si o prajim la foc mare in 2 linguri de ulei.  Punem apoi cubuletele intr-un vas mai mare. Procedam la fel cu dovlecelul si ardeiul ( le prajim pe rand ).

Ceapa o tocam marunt si o prajim putin in 2 linguri ulei apoi adaugam rosiile taiate cubulete, patrunjelul si busuiocul taiate marunt.

Amestecam 2-3 minute la foc mare si apoi adaugam restul legumelor. Lasam sa se faca la foc mic 5 minute apoi condimentam cu sare.

Pregatim cous cousul. Incingem intr-o oala 1 lingura de ulei adaugam cous cous-ul si amestecam rapid. Adaugam apa calduta putin cate putin, apoi amestecam. Adaugam sare si piper si lasam sa se umfle la foc mic 5 minute. Adaugam legumele peste cous cous si amestecam.

Servim fierbinte. Este o mancare usoara care se poate servi si ca garnitura. Cred ca se poate face si cu orez in loc de cous cous (asta daca nu va place cous cous-ul).

Reteta este preluata de pe www.cookaround.com

10 comentarii la „Cous cous cu legume”

  1. Imi place reteta si as vrea sa o fac si eu, dar am o problema: azi am fost la un super market (Lidl)si acolo am gasit cous cous (scrie cus cus). Problema este ca atunci cand am venit acasa , am vazut ca pe punguta scria ca sunt paste cu ou, dar marunte, si ca se fierb 6 min Nu am mai folosit pana acum cous cous, deci nici nu am mai vazut nicaieri asa ca nu stiam ce sa caut. O fi vreo varianta romaneasca? Oricum, aveam alta idee despre cous cous… Nu stiu daca am luat ce trebuia…

    1. Elise eu stiu ca cus cus-ul e un feld e pasta din garu dur fara ou… diferenta intre el si ce-ai cumparat tu este ca e mai tare … eu zic sa mai cauti si sa te uiti pe eticheta la magazin, eu asa fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.