Initial am vrut sa fac pizza dar neavand drojdie m-a venit ideea sa fac o reteta cu cartofi. Si ca sa-i placa si la „my precious” :) am adaugat bacon . Asadar cartofi cu bacon si rozmarin.
Ingrediente:
- 7 cartofi potriviti
- 7 felii de bacon
- cateva ace de rozmarin
- sare, putin ulei de masline
Curatam cartofii, ii spalam si apoi ii taiem de-a lungul in 3 . Felia din mijloc o invelim in bacon si o punem intre celelalte doua. Prindem cu o scobitoare ( apasati bine sa intre scobitoarea pana jos ).
Ungem un vas termorezistent sau o tava cu putin ulei, asezam cartofii , presaram rozmarin , putina sare ( baconul este destul de sarat) si inca un pic de ulei.
Acoperim cu o folie si coacem 30 minute la 170grade Celsius.
Apoi luam folia si mai coacem inca 10 minute , pana se rumenesc cartofii frumos deasupra.
Servim cu sos de iaurt si usturoi. Reteta de sos o gasiti aici.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
mm,o reteta pe gustul meu,cred ca ar fi perfecti pe post de garnitura
Ce buna idee!
Cartofii se patrund bine pina la sfirsit?
Arata super!
Craita sper sa o incerci :).
Mariana se patrund bine :).
Arata super…simplu si bun.
O sa incerc si eu in weekend :)
eu nu zic decat yamyyyyy.
Doaaamne, ai niste ideiii! Arata extraordinar! Abia astept sa-i incerc!
Mmm… cat de buni trebuie sa fie… Clar trebuie sa incerc reteta…
…arata foarte bine…am o intrebare:ce fel de folie folosesti?
Folie de aluminiu .
Oricat de saturati am fi iarna de cartofi,asa cum i-ai facut tu cu siguranta te face sa te lingi si farfuria dupa ce ai terminat de mancat :)
Minunat de bine arata si simplu de facut.
super reteta!am facut azi si au iesit minunati, numa k eu iam lasat cam vreo 30min. acoperiti si apoi 10 min. fara pt culoare. le trebe ceva timp, da se merita! iam facut ca garnitura la lamb cotlet, pur si simplu yummy!! mersi, esti o minunatie :) denisa
ps. data viitoare iau cartofi mai mici, se fac repede si arata si mai draguti! dak vrei iti trimit poza cu ceam facut din retetele tale. te pup
ce as putea pune in loc de bacon^?ca la misreul meu nui place baco-nul
Pai cred ca sunca simpla …sau daca nu mananca carne deloc poti inlocui cu o 2 felii de dovlecel … sau de rosii .