Ale mele
Ale lui
Azi am gatit legume la cuptor … daca va scriu ca m-am saturat de orez si cartofi nu ma credeti, daca va scriu ca nu stiu ce sa mai gatesc sigur nu ma credeti , atunci va scriu ca incerc sa reduc din kilograme si ca-mi era o pofta nebuna de legume :)).
Ingrediente ( numaram din poza)
- 1 vanata
- 3 dovlecei
- 3 cepe mai mici
- 1/2 de telina
- 3 rosii
- 2 ardei grasi
- 300g ciuperci
- 5-6 catei de usturoi
- 4-5 rondele de ardei iute ( sa stim ca mancam , la naiba :))
- putin rozmarin
- ulei
Taiem dovlecelul, vanata , telina cuburi mai mari, cepele le curatam si le taiem in sferturi, rosiile felii mai mari, ciupercile sferturi. Usturoiul il curatam si-l lasam asa. Ungem o tava mare cu ulei de masline, apoi asezam legumele alandala , printre ele punem cateii de usturoi , deasupra mai punem putin ulei, si presaram cateva ace de rozmarin.
Condimentam cu sare , punem si rondelele de ardei iute si coacem 15 minute in cuptorul incins.
Servim cu putin parmezan presarat deasupra sau cu garnitura de ceafa :)).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
la fel sunt si eu..nu mai stiu ce sa gatesc..plus sotul meu e canivor…plus ii place ca si garnituta cartofii piure sau prajiti…dar pana cand?:))si eu m-am saturat nu mai stiu ce a gatesc…..sa-mi satisfac sotul…ca dupa mine..,legume….mancaruri cat mai usoare:))bune legumele tale:)
Amalia te inteleg, si eu m-am saturat de orez, cartofi&co. asa ca am fost in piata si am cumparat o varza rosie foarte frumoasa si o conopida uriasa de 2kg. Acum sa vad cum le pregatesc :)
Faina ideea cu legumele cu rozmarin, n-am incercat niciodata, am folosit rozmarin doar la carne.
Te pup!
Alina
wow,ce imi place.Arata excelent.Si mie imi plac legumele la cuptor…..sau pe gratar
Just me , te inteleg perfect :)), sa incerci legumele facute asa sunt tare bune si ies vreo 6 portii.
Alina si pe mine ma tenteaza conopida dar era destul de scumpa ieri la piata asa ca ramane de facut pe sapt viitoare :). Poti sa incerci linistita reteta, dupa cum am scris cumpara rozmarin proaspat ( la pungulita ) si pastreaza-l la congelator.
Multumesc Victoria si la gratar sunt bune numai ca eu am un gratar micut si trebuie sa tot prajesc cu schimbul :).
Ce bine arata! Spor la redus din kilograme! Si eu sunt la acelasi capitol, mai ales acum dupa sarbatori. Pupici Amalia draga mea!
Arata foarte bine cu toate culorile…salivez…parca imi si vine miros :))
Voi incerca in curand si eu reteta ta Amalia.Am aflat de curand ca am probleme cu tiroida si de acum incolo trebuie sa cam fiu atenta ce mananc si cat mai ales.Insa nu stiu cat o sa ma pot abtine.
Legumele tale par bune si''inofensive''. :)
…ma bucur ca am descoperit retetele tale, arata ata de bine!…
Delicioasa si usor de preparat.Multumesc mai ales ca eu nu am idei de gatit.
Sanda Paunescu.15 06 2011
Sanda eu ador legumele sub orice forma asa ca o sa postez multe retete :).