Brăduleți din foietaj și șuncă

Acesti braduleti draguti pot fi un aperitiv usor, o cina alaturi de o salata sau o gustare calda, cert este ca se prepara foarte usor! Tot ce aveti nevoie pentru acest preparat sunt fix 3 ingrediente: aluat foietaj, sunca, si ou.

Am vazut acesti braduleti din foietaj si sunca pe Pinterest si mi s-au parut tare faini, mai ales pentru copii. Nu cred ca trebuie sa va mai spun cat de incantati au fost de ei daca ii incercati si voi o sa vedeti ca o sa va placa cu siguranta.

Aluatul foietaj folosit este cel cu foaie groasa, nu foi subtiri, defapt o sa va dati seama din poza, am cumparat o cutie mai mica cu 6 foi, daca cumparati o punga cu doua foi atentiune ies multe bucati, asta insemnand ca trebuie sa cumparati si mai multa sunca.

Ca si sunca am folosit sunca de Praga, recomand putin afumata da un gust mai bun. Desigur puteti folosi si alta sunca, doar sa nu fie foarte apoasa si musai sa fie feliata in felii subtiri ca sa o puteti rula.

Mai aveti nevoie de bete de frigarui, ele formeaza „trunchiul” bradului, nu trebuie sa le udati cu apa iar daca sunt prea lungi atunci mai puteti taia din ele.

In rest cam atat, va scriu modalitatea de preparare.

Braduleti din foietaj si sunca

Ingrediente:

  • aluat foietaj
  • sunca putin afumata
  • ou

Nu am scris cantitatile pentru ca depinde cati braduleti doriti sa faceti, ce aluat cumparati si ce dimensiune au feliile de sunca.

Pentru inceput lasam aluatul sa se dezghete la temperatura camerei si preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius, treapta de incalzire sus-jos.

Dupa ce aluatul s-a dezghetat asezam feliile de sunca peste foaia de aluat si cu un cutit bine ascutit taiem fasii cu latimea de aproximativ 1,5 cm. Conteaza foarte mult cat de subtiri sunt fasiile de aluat , cu cat sunt mai inguste cu atat brazii ies mai frumosi. Eu la inceput le-am taiat mai late apoi mai inguste.

Indoim fasiile de aluat formand un brad pe care il bagam prin batul de la frigaruie. Nu strangeti foarte tare, lasati putina distanta intre „crengi” pentru ca aluatul sa se poata desface foi foi. A si da, asta am uitat sa fac , sa udati putin frigaruile cu apa.

braduleti-din-foietaj-amalia-1

braduleti-din-foietaj-amalia-2

braduleti-din-foietaj-amalia-4

braduleti-din-foietaj-amalia-5

Intr-un bol batem un ou cu putin lapte si sare si ungem cu o pensula fiecare bradulet peste tot mai putin pe partea care se aseaza in tava.

braduleti-din-foietaj-amalia-6

Coacem timp de 15 minute pana se rumenesc frumos.

braduleti-din-foietaj-amalia-7

Scoatem tava, lasam sa se raceasca si daca aveti timp puteti face stelute din ardei rosu pe care sa le infigeti in varf.

Ii puteti pune intr-un pahar mai mare pe masa si servi alaturi de o salata.

braduleti-din-foietaj-amalia-7

Pofta buna!

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.