Ardei iuti la borcan

ardei iuti 0

Aproape toti din familie mancam picant si ne plac ardeii iuti. Unii ii mananca foarte iuti, altii mai putin, eu sincer ii prefer pe cei bulgaresti care nu sunt asa hot :). Bineinteles la insistentele sotului am pus si pe iarna insa doar cateva borcane pentru ca sunt „traznet” de iuti. Reteta cred ca cea mai simpla dintre toate, nu trebuie sa fii un cunoscator in ale bucatariei si nu necesita multe ingrediente, doar cele de baza pentru muraturi otet si zahar.

Dealtfel s-ar putea ca in anii viitori sa vedeti mai multe retete de conserve pe blog dar nu promit, deocamdata ne rezumam la cele mai simple si rapide

Ingrediente:

  • ardei iuti
  • otet de 9grade
  • zahar ( la un borcan de 400ml se pune o lingura de zahar)

1. Ce ardei folosim? Pai ardeii iuti sunt de mai multe feluri. Anul acesta am avut la mama in gradina ardei soiul din imagine. Daca vi se par prea iuti puteti sa-i combinati cu cei bulgaresti si atunci nu vor fi asa de iuti.

ardei iuti 1ardei iuti 2

Ardeii se spala bine si se sterg apoi se aseaza „in picioare” in borcan. Daca sunt prea mari puteti sa-i taiati in doua. Turnm otet pana se umple borcanul apoi adaugam zaharul. Inchidem ermetic si gata. Punem borcanele la pastrare in camara.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.