Tort cu zmeura si piersici

 

Inspirata de o poza dintr-o revista si cu speranta ca vor veni zile mai calduroase am facut acest tort cu frisca , iaurt si fructe. Sper sa va placa si sa-l incercati.

Ingrediente

Blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri cu varf de zahar
  • 7 linguri cu varf faina
  • 2 linguri apa rece
  • 1 varf de cutit de praf de copt

Crema :

  • 250g iaurt cu zmeura
  • 250g iaurt cu piersici
  • 150g zmeura congelata
  • 200g piersici din compot
  • 20g gelatina
  • 500ml frisca
  • 8 linguri zahar

Pentru insiropat suc de la compotul de piersici

Pentru ornat

  • 300 ml frisca
  • 250g fructe asortate

Incepem cu blatul. Reteta arhicunoascuta de pandispan clasic. Batem albusurile spuma tare, adaugam treptat zaharul si cele 2 linguri de apa si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Apoi adaugam treptat galbenusurile mixand bine dupa fiecare. Scoatem mixerul din functiune si folosim o lingura de lemn. Praful de copt il incorporam in faina. Adaugam treptat cate o lingura de faina si amestecam usor peste cap.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute.Folosim o forma de 26 cm. Facem proba cu scobitoarea si daca blatul este copt il scoatem , il rasturnam pe un fund de lemn si il lasam sa se raceasca.

Preparam crema;
Smantana pentru frisca o batem si o lasam sa stea la rece. Daca folositi smantana pentru frisca neindulcita adaugati putin zahar.
Intr-un bol punem iaurtul de piersici, in alt bol iaurtul de zmeura. Adaugam la fiecare 4 linguri cu varf de zahar.
Intr-o craticioara punem 150 ml suc din compot si il punem la fiert. Separat punem gelatina cu 4-5 linguri de apa rece sa se umfle. Cand sucul fierbe stingem focul si adaugam gelatina. Amestecam pana se dizolva complet si jumatate din cantitate o punem in iaurtul de piersici iare cealalta jumatate in iaurtul de zmeura. Amestecam ( atentie iaurturile trebuie sa fie la temperatura camerei) . Apoi impartim frisca in 2 si jumatate o amestecam cu iaurtul de piersici , jumatate cu iaurtul de zmeura.
Taiem blatul in 3 si ne apucam de asamblat tortul. Punem pe un platou 2-3 linguri de suc din compot, apoi asezam prima parte din blat,insiropam , apoi jumatate din crema de piersici, piersicile taiate cubulete, celalata jumatate de crema, apoi blat, 1/2 din crema de zmeura, zmeura ( eu am avut congelata de asta toamna) , cealalta jumatate de crema, blat , iar insiropat si gata am terminat :).
Lasam peste noapte la frigider ( sau 4 ore ) , scoatem inelul si apoi ornam cu frisca si fructe .
PS Va las pe voi sa va alegeti fructele preferate :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


20 de comentarii la „Tort cu zmeura si piersici”

  1. Imi plac torturile cu fructe.
    Nu pica greu la stomac sau fiere, pt. cei cu probleme ca mine :)
    Arata foarte bine tortul!

  2. help me, please!
    in aprilie este ziua fetitei mele si as vrea sa ma ajuti cu un meniu potrivit pentru copilasi, practic si gustos.

    mii de multumiri

  3. Arata delicios… Desi abia am terminat un tort… acum m-as apuca sa il fac si pe acesta… dar pasterz pentru alta data…

  4. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

  5. Buna Amalia,
    Eu folosesc foarte des retetele tale de torturi, ele sint foarte spectaculoase si gustoase.
    Iti multumesc tare mult pentru fotograffi, ele emi dau pfta de a incerca prajiturile tale.
    Azi am facut tortul de la tine cu iaurt si frisca.
    Este nemaipomenit si forte placut de a fii facut. Dac am mail tau ti-asi trimite si eu poze cu prajiturile mele.
    Am facut citeva modificarii : am facut un blat dintr-o reteta de piscoturi, am folosit kiwi si portocale dupa idea unei prietene, de aceea am utilizat suc de portocale la insiropare si la crema.
    Hai sa iti mai spun si alte lucruri.
    Au locuiesc in Franta, la LYON, de aprope 20 de ani. Asa ca situl tau este o sursa de inspiratie inepuizabila pentru mine.
    Ca sa revin la prajitura, eu folosec smintina bio si inlocuiesc gelatina cu AGAR-AGAR, se cumpara din magazinele biologice, iese nemaipomenit si nu are nici un efect secundar pentru sanatate.
    Felicitarii pentru pozele tale nemaipomenite.
    Pentru simbata viitoare voi face din nou tortul cu fructe, facnd crema cu coaja de lamiie, ulei esential de lamiie si ca fructe voi uililiza capsuni, sper sa iti trimit si tie poza.
    Multumesc tare mult,
    Cu bine,
    Mariana

    1. Mariana multumesc mult pentru cuvintele frumoase si am bucur ca retetele mele sunt pe placul tau… despre agar agar am auzit si sper sa cumpar si eu cat de curand … torturile cu fructe sunt preferatele mele :). Te pup si numai bine !

  6. vreau sa te felicit sincer draga Amalia,esti o gospodina adevarata…vreau sa spun ca eu de curand m-am casatorit si nu stiam sa gatesc mare lucru…tot cautam pe internet retete de mancaruri insa nici una nu imi iesea asa cum scria…de cand am gasit site-ul tau cu retete,vreau sa iti spun ca toate retetele pe care le-am practicat pana acum mi-au iesit exact ca in pozele tale si foarte gustoase…sunt foarte multumita!!! am inceput sa ii uimesc pe cei dragi…felicitarile mele inca odata!!! te pup:*:*:*

    1. Draga Gabriela cred ca asta a fost si ideea site-ului, retete simple pentru cele care nu au timp sau nu stiu sa gateasca. Bineinteles ca mai postez si retete un pic mai complicate dar daca le citesti cu atentie se dovedesc a fi simplu de gatit. Ma bucur mult pentru tine, cred ca sotul tau este cel mai incantat :)… te pup si eu si sper sa incerci si retetele de torturi :). Numai bine si atentie la kilograme :))

  7. Visez de ceva vreme la tortul tau egiptean dar nu am curaj sa ma apuc de el, iar acum, cautand o rulada, am dat peste minunatia asta. Cred ca nu o sa-i mai fac sotului meu de mancare decat torturi si dulciuri, atat de multe si de minunate sunt si la tine si la inca vreo 2 fete, pe care le urmaresc. Multa bafta in continuare si la cat mai multe torturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.