Tocanita de maruntaie de pui

Doar o portie. Pentru cei cuminti :). E cu untura , e cu ceapa dar e al naibii de buna :)). Tocanita asta o facea bunicul cand eram in vacanta la tara. Doar pentru mine .

Ingrediente:

  • 1 pipota de pui
  • 1 ficat
  • 1 inima ( eu nu am pus , gaina care am primit-o de la mama nu avea :)))
  • 1 lingura untura
  • 1 ceapa
  • sare, piper, boia

Topim untura intr-o craticioara, adaugam ceapa tocata un pic mai mare si amestecam. Lasam pana se caleste ceapa si adaugam maruntaiele inafara de ficat taiate bucatele. Condimentam cu boia, sare , piper, lasam sa se prajeasca putin si apoi completam cu apa.

Lasam sa fiarba ( daca e nevoie mai adaugam apa, eu am adaugat pentru ca au fiert tare greu fiind de la gaina de casa). Cand carnea este fiarta adaugam si ficatul ( se face imediat) .

Lasam sa scada.

Servim cu mult patrunjel verde tocat si cu mamaliguta. Si cu castraveti murati de vara :).

8 comentarii la „Tocanita de maruntaie de pui”

  1. ce bine arataaaaa.nu-s prietena cu untura dar cred ca merge si cu ulei.chiar nu imi vine sa cred ca ai folosit numai o pipota si un ficat….a da si o inimioara.
    o seara minunata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.