Snitel de pui

Cand fac snitele de pui sar peste masa de pranz pentru ca le mananc calde dupa ce le prajesc :). Imi plac proaspete  si nu reincalzite . Tocmai m-am uitat si am vazut ca reteta asta cunoscuta de toata lumea nu am postat-o.  Este reteta clasica de snitel, poate o incearca si fetele care gatesc mai putin .

Ingrediente:

  • 400g piept de pui
  • 2 oua
  • faina
  • sare, piper, optional boia dulce

Pieptul il taiem felii si il batem cu ciocanul pentru snitele intre doua folii de plastic sa nu se zdrobeasca. Condimentam cu sare, piper, boia si lasam sa stea la rece acoperit 15 minute.

Ouale le batem usor si adaugam 2 linguri de lapte. Trecem feliile de carne prin faina, ou iarasi faina, ou si le prajim in ulei incins pana se rumenesc frumos pe o parte si pe alta.

Le scoatem pe un servet de hartie sa se absoarba surplusul de ulei.

Servim cu diferite granituri.

Recomandari:

Ar fi bine sa folositi piept de pui file gata feliat este un pic mai scump decat cel nefeliat, dar merita deoarece toate bucatile sunt aproximativ egale.

In amestecul de oua puteti pune 2-3 catei de usturoi zdrobit.

Pentru prajit puteti folosi ulei de palmier.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Un comentariu la „Snitel de pui”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.