Pulpe de curcan dulci-picante

O alta reteta cu carne de curcan . Prepararea este usoara, mai multe sunt ingredientele :).

Ingrediente:

  • 2 pulpe superioare de curcan
  • 3/4 cana sos picant ( ketch-up )
  • 1/4 ceasca suc de lamaie
  • 1 ceapa potrivita tocata
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 2 linguri zahar brun ( eu am pus alb )
  • 1 lingura sos Worchester
  • 1 lingurita pudra de chili
  • putin sos extra iute gen Tabasco

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C.

Ceapa o prajim in ulei fierbinte 2 minute pana se rumeneste. Micsoram focul si adaugam zaharul, lasam 2 minute si apoi luam cratita de pe foc.

Adaugam sucul de lamaie, sosul Worchester, sosul picant, mustarul, chili, sosul Tabasco si se amesteca bine.

Turnam sosul peste pulpe.

Acoperim cu o folie de aluminiu si coacem la foc potrivit timp de o ora. Descoperim si coacem timp de 20 de minute pana pulpele se rumenesc frumos.

Servim cu legume, orez sau cartofi. Carnea este suculenta si  picanta.

Reteta am luat-o de pe internet din pacate nu mai stiu sursa .

Observatii:

Putem inlocui pulpele de curcan cu aripi sau pulpe de pui.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


5 comentarii la „Pulpe de curcan dulci-picante”

  1. Am facut si eu reteta insa am inlocuit cu pulpe dezosate de pui…foarte buna…am lasat insa focu putin cam mare si spre sfarsit sosul a scazut destul de tare…da tot e bun:D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.