Sandvisurile sunt adorate de mai toata lumea, pentru ca se fac atat de usor si se pot face in n combinatii cum s-ar spune cerul este limita :). M-am gandit sa va dau o idee de sandvis foarte bun, ce-l puteti consuma la micul dejun atunci cand aveti si timp sa-l preparati.
Sandvisul cu ou posat si prosciuto este usor de preparat , rapid, se face in maxim 15 minute si poate fi un mic dejun sau brunch delicios.
Nu vreau sa va atrag atentia asupra niciunui ingredient decat asupra oului posat. Le cunoastem sub forma de ochiuri romanesti, dar denumirea de ou posat se pare ca apare tot mai des, asa ca ne putem obisnui si cu ea.
Cum se prepara oul posat va scriu imediat.
Punem apa la fiert intr-o oala de aproximativ 1litru. Adaugam o lingura de otet in apa, otetul are rolul de a impiedica albusul sa se separe de galbenus.
Lasam apa sa fiarba si in momentul cand incepe sa fiarba amestecam rapid cu o lingura formand un „vârtej” in interior. Spargem oul in interiorul acelui vartej o sa vedeti ca se coaguleaza foarte frumos. Lasam 4 minute sa fiarba dupa care il scoatem cu o spumiera. Gata oul posat!
Asadar despre ou am scris cum sa-l preparati, despre paine ce sa va scriu, musai sa fie calitate si va recomand painea cu maia sau chifle cu seminte, dar va las sa alegeti pana la urma fiecare are o paine preferata pentru sandvis.
Sandvis cu ou posat si prosciutto
Ingrediente 2 portii:
- 2 oua posate ( am scris in introducere cum se prepara)
- felii de prosciutto
- rucolla
- 2 chifle
- 1 lingura maioneza ( puteti inlocui cu crema de branza)
- putin usturoi macinat
- 1/4 de lingurita suc de lamaie
- piper proaspat macinat
Preparam dressingul amestecand crema de branza cu sucul de lamaie, pudra de usturoi si piper.
Posam ouale asa cum am scris in introducere
Taiem chiflele in jumatate, punem un strat de dressing, apoi rucola, ou posat si prosciutto.
Servim!
Reteta este preluata de la saltandlavender.com
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]