Salata orientala


Am facut de multe ori aceasta salata dar nu am postat-o niciodata … nu cred ca denumirea este cea mai corecta, dar cu siguranta este cea mai cunoscuta.
Avem nevoie de:

  • 6 cartofi cu coaja rosie
  • 1 ceapa
  • 2 castraveciori sau gogosari murati
  • 5 oua
  • 150 g masline
  • sare, piper, ulei

Se fierb cartofii cu coaja, apoi se pun repede sub jet de apa rece ca sa se curete mai usor. Ouale se fierb 10-13 minute ( sa fie tari). Procedam la fel ca si cu cartofii, le tinem sub apa rece si apoi le curatam de coaja. Taiem cartofii cubulete mai mari, ouale si castarveciorii felii , ceapa fideluta .

Adaugam sare, piper, masline si ulei ( daca ati avea de masline ar fi ideal).
Amestecam usor si servim imediat. A doua zi nu mai este asa de buna asa ca incercati sa faceti doar cat credeti ca mancati in ziua respectiva.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


19 comentarii la „Salata orientala”

  1. da, salata e foarte buna! sotul meu o face pentru ca e una din preferatele lui(am un sot pretentios, nu mananca orice si oricum)

  2. foarte buna intr-adevar, am facut-o si eu aseara dar am mai adaugat si niste branza afumata; si barbate-miu a fost incantat peste masura si el nu mananca nimic fara carne "carne e cea mai buna leguma" zice el; merci Amalia

  3. hmmm arata fff bine… acum am fost si am cumparat cemi trebuie,deja am pus cartofii,ouale la fiert:P:P:P:P mmmm abia astept sa pap umpic.:P:P:P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.