Sincer aveam o oarecare retinere fata de curry. L-am folosit la cateva retete dar in cantitati mici si nu m-a incantat foarte mult… pana ieri cand am gatit aceasta reteta, excelenta zic eu, in care se foloseste o cantitate mai mare de curry. Poate asta era secretul, trebuia sa folosesc mai mult ca sa-mi dau seama de gust sau poate combinatia cu carnea de pui… habar nu am , stiu un singur lucru, azi sotul meu m-a intrebat cand repet reteta :) asa ca o consider succes garantat !
Ingrendiente:
600 g piept de pui (se pot folosi si pulpe dezosate)
1 dovlecel
2 morcovi ( eu nu am pus)
1 mar galben
1 ceapa
2 catei de usturoi
3-4 lingurite cu curry
sare
1/4 ceasca ulei
1 ardei ( eu am pus jumatate rosu, jumatate galben)
2 rosii
Se taie pieptul de pui bucatele si se caleste 10 minute in ulei. Se adauga 1 lingurita de curry, sare si se amesteca pana se coloreaza frumos in galben-portocaliu.
Scoatem carnea de pui si adaugam ceapa taiata fin, pe care o calim cateva minute si apoi punem si usturoiul taiat marunt. Amestecam, adaugam rosiile curatate si taiate bucatele , carnea de pui si lasam sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Intre timp daca scade apa adaugam putina apa astfel incat sosul sa ramana gros. Adaugam si restul legumelor taiate felii ( sa nu uitati de morcovi) , 1 lingurita de curry si mai lasam inca 10-15 minute. Punem si marul curatat si taiat bucati mai mari si amestecam.
Mai adaugam 1 polonic de apa pentru sos. Cu cateva minute inainte de-a stinge focul mai adaugam 1 lingurita de curry.
Daca folositi pulpe dublati timpul de coacere.
Servim cu garnitura de orez. E picant , deloc dulce asa cum imi inchipuiam .
Reteta este preluata de aici
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Amalia Buna, ce faci? Să vă spun că acum am o prăjitură în cuptor piersic siguiedo mi reţetă în cazul în care acesta arată bine pungă şi închide o imagine de pe blog-ul meu cu AGRADECIMENTOS şi un link la blog-ul pentru tine vreau hacer.Estoy foarte recunoscător pentru a vă retete place acest sat ca diferite gusturi. Sper goolge de translator pentru a vă ajuta să citiţi acest mesaj, care este cât de bine am înţeles dumneavoastră recetas.El alte zile l-am întrebat dacă aş putea să spun ceea ce gri, pentru că nu a fost ceea ce este? Te rog să-mi răspunzi aşa cum am învăţa limba dumneavoastră, astfel încât pot să fac cel mai bun de graces şi recetas.Muchas weekend besos!
Pentru ca e un succes garantat,garantez si eu ca o voi face!si cred ca e f.f.buna!
Arata delicios!
Pare super gustos si usurel de facut.Cred ca e o reteta buna pt toate anotimpurile.Eu am cam lenevit in ultima vreme cu gatitul..promit ca o sa ma relansez in curand.Anyway, pe voi continui sa va urmaresc;)
love it!!!!
Mariana sa-mi spui cum ti-a iesit, sunt curioasa daca ti-a placut :).
Multumesc Anne, sper sa-l incerci :).
Ruxi asa si eu cu gatitul :), e destul de cald afara si nu prea mai am chef dar ma mai mobilizez din cand in cand :)).
Thank you :).
Daiana no entendía mucho de lo que usted escribió, pero podemos intercambiar enlaces, espero que no tenga problemas traducido recetas:).
Amalia, esti geniala..sincer spun asta..reteta este excelenta..am facut pui cu curry si de atunci prietenul meu numai asta cere..iti multumesc si felicitari pentru toate retetele..keep up the good work!
Andreea scuze de intarziere , am fost in concediu :)…sa va fie de bine ! Am multe retete cu pui poate ma incerci vreuna . Pupici !
Amalia, este a doua oara cind fac reteta. Sotul meu este inebunit dupa sosul curry! De data asat insa am inlocuit pieptul de pui cu carne de vaca taiata in fisii si marul cu ciuperci. Un deliciu!
Gabi mi-ai dat o idee buna :) pana rezolv cu camera foto nu mai fac nicio reteta noua, mor de ciuda ca nu le pot fotografia :))… uite ce-a facut blogul asta cu mine :)) . Te pup si numai bine !
tocmai am descoperit mancare mea favorita.foarte bun.cred ca o sa-l fac cel putin odata pe saptamana.foarte bine structurat blogul.felicitari.
Cata multumesc mult , eu sper sa incerci si alte retete nu numai pe asta :).
Draga Amalia de data asta am sa fac pui cu curry pt . ca nu de mult am citit un libro despre india si acuma am sa fac pachetul intreg trebuie sa gust si saboarea din india .Bravo tie pt retete si curajul tau ca sa de inscrii la concurs inca o data bafta.
Flory multumesc mult, sa-l faci intr-o tigaie mare ca iasa o portie mare mare :) si sa-mi scrii daca ti-a placut!
Amalia, multumesc mult pentru reteta..mi-a cam salvat ziua! aveam pieptul de pui si nu stiam cum sa-l gatesc sa ne placa mie si iubitului meu! Nu cred ca mai are rost sa-ti spun ca a fost un succes garantat! Am devenit si eu o fana curry desi eram cam reticenta!Acum umblu prin retetele tale sa mai gasesc ceva savuros! Multumesc inca o data! O zi buna tuturora!
Anda
Hei, am incercat reteta ta… E super tare :D Plus, gatesc extrem de rar si a fost super simpla pentru cineva ca mine :))
Saru'mana… ;))
marul e un ingredient important asigura un echilibru in retele cu curry; faina reteta, amalia, am sa o incerc si eu zilele astea
am folosit in aceasta reteta Thai Red Curyy in loc de praf normal de curry. a iesit demential! pentru cei interesati, gasiti aici mai multe tipuri de curry-uri
http://www.asianhomegourmet-online.ro/retete-thailandeze-thai-red-curry-381.html
f.buna reteta,interesanta..si deloc greu de facut…