Prajiturele rasucite


Reteta o am de pe blogul lui Tea, face fata asta niste poze de-a dreptul pur si simplu :)). Este o prajitura buna, defapt niste cornulete care merg de minune cu un pahar de lapte.
Pentru aluat avem nevoie de:
2 oua
500 g faina
100 ml lapte
100 ml ulei
25 g drojdie proaspata
5 g sare
coaja rasa de lamaie
putina esenta de rom
Pentru pus deasupra:
150 g nuci tocate mai mare ( daca nu aveti nuci inlocuiti cu migdale, alune)
125 g zahar tos
Se pune drojdia la dospit cu putin zahar, apa calduta si faina. Se pun intr-un castorn restul de ingrendiente si se adauga drojdia crescuta. Se framanta un aluat ( veti vedea ca imediat se va desprinde de pe peretii vasului, fetele care urasc framantatul – aventurati-va , nu dureaza mai mult de 5 minute :)). Se lasa la dospit acoperit cu un prosop timp de 40 de minute.

Intre timp incalzim cuptorul, curatam si tocam nucile si le amestecam cu zaharul. Cand aluatul este dospit , luam o bucatica, o intindem de lungimea si grosimea unui deget, apoi o aplatizam usor,o trecem prin apa, apoi prin amesecul de nuca si zahar si o rasucim. Curbam putin si punem in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt.

Procedam la fel pana umplem tava.

Coacem prajiturelele timp de 15 minute la foc potrivit. Se vor rumeni putin deasupra.

Sper sa le incercati, mie mi-au placut cum au iesit, crocante deasupra iar in interior se desfac foi-foi. 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


13 comentarii la „Prajiturele rasucite”

  1. Bune trebuie sa fie…dar pacat ca sunt eu alergica la nuci…si cam ma feresc de nuci din pacate…:((
    Oare cu ce ar mai putea fi facute in afara de nuci?

  2. Ioana poti sa le inlocuiesti cu alune sau migdale, le pui intr-o punga si le zdrobesti cu sucitorul. Daca nu pui chiar numai zahar eventual amestecat cu putina sortisoara, sa stii ca se fac foarte repede.

  3. Sint tare pe gustul meu!am sa le fac si eu!!dar nu mi-ar place sa se prea arda deasupra!si atunci am o intrebare?:daca pun cu 1o min.inainte o folie de staniol sa nu se arda ce zici????In rest o delicatesa nu alta!!!

  4. Mariana cred ca e in regula dac apui folie, astept sa le faci sa-mi spui daca ti-au placut (eu am dus cateva la servici si fetele au fost incantate), sunt fragede si a 2-a zi,plus ca avand in compozitie ulei nu se lucreaza cu faina, asa ca merge mai repede :).Te pup si iti urez un weekend placut!

  5. le-am facut…doar ca eu nu am pus coaja de lamaie…nu-mi place…si pentru ca nu am avut nuca…am inlocuit-o cu cocos …sau mac…pentru ca am pus mai mult zahar in amestec…la cuptor acesta s-a caramelizat…dar au fost foarte bune si asa :)

  6. Carmen am trecut pe la tine si le-am vazut, tare frumoase ti-au iesit, mi-ai dat o idee buna cu cocosul… sotului meu ii place mai mult decat nuca.

  7. tocmai am scos doua tavi de la cuptor….abia s-au racit si deja o jumatate de tava e gata. Reteta nu e pretentioasa deloc: eu am pus un singur ou, iar restul ingredientelor le-am pus "la ochi", totusi mi-au iesit bine cornuletele.Am facut o tava cu nuca de cocos si inca o tava cu alune macinate fin si nu s-au ars!Fiica mea de 5 ani le-a preferat pe cele cu nuca de cocos.Multumim pt reteta, Amalia!Dumnezeu sa-ti dea bucurii!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.