Crema de zahar ars


O bunatate fara dar si poate :)). Reteta este cat se poate de simpla.

Ingrediente:

1 l lapte
6 oua
4 linguri de zahar + 6 linguri pentru caramelizat
1 plic zahar vaniliat
1 lingura faina/amidon

Se pun ouale , zaharul, faina intr-un castron si se amesteca cu grija sa nu faca spuma. Se toarna laptele caldut si se amesteca.


Separat intr-o cratita se pun 6 linguri de zahar si se caramelizeaza la foc mic. Se rasuceste cratita cu grija astfel incat caramelul sa „tapeteze” peretii.

Se toarna cu grija amestecul de oua si lapte , se baga la cuptor la foc mic timp de aproximativ 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea, adica se inteapa crema cu o scobitoare si daca aceasta este curata inseamna ca crema este gata.

Se lasa sa se raceasca bine si se serveste alaturi de putin sirop .

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


39 de comentarii la „Crema de zahar ars”

  1. Nu am mai avut timp sa iti mai scriu, dar nici nu am uitat.Uite-ma acum la a doua incercare, dupa ce la prima s-au plans ceilalti ca mai vor, si nu mai aveam.E la cuptor.A iesit genial.Mai incercasem cand eram mai mica, dar tot asa, varianta „cartea de bucate”:P.Acum e mai simplu si chiar mai delicios!Esti ingerul nostru pazitor Amalia !!

    1. Gabriela, sotul meu e fan declarat crema de zahar ars , insa pentru ca are in compozitie destul de multe oua incerc sa nu o fac asa de des. Sper sa gasesti si alte retete pe gustul tau. Multumesc pentru aprecieri si spor la gatit!

  2. am facut crema aseara.a iesit perfect,doar ca am copt-o vreo 2 ore,la cuptorul meu electric.si focul la mediu.in alte retete am vazut timpul dat de vreo 1.30 ore,cred ca conteaza cuptorul.am sa fac si tortul crema de zahar ars,dar cu mere coapte.am mancat o data si e super bun.

  3. E la cuptor…minunea caramelizata.
    Multumesc Amaliei pentru reteta!
    Felicitari pentru talentul de a bucatari si de a darui si altora secretele proprii.

  4. Nu am facut niciodata crema de zahar ars, dar ma cam tenteaza si as vrea sa stiu la sfarsit cu ce fel de sirop se serveste?daca ma poti ajuta Amalia:))

  5. Draga Amalia nu pui forma cu preparatul untr-o alta forma cu apa cand introduci in cuptor,adica un Bain-Marie????????Asa am tot vazut peste tot si chestia asta cu bain-Marie m-a cam deranjeaza.Ar fi super sa nu m-a incurc cu pusu intr-o alta forma cu apa;
    Multumesc draga mea !!!!
    Enorm RESPECT pentru tot ce trebaluiesti si apoi imparti cu drag cu noi astea mai amarastence, muahhhh !!!!

    1. Valeria da, asa se prepara in varianta corecta, eu am ales varianta practica :) Poti sa o prepari la fel ca si mine, o sa vezi ca iese la fel de buna :) Multumesc pentru cuvintele frumoase si spor!

      1. ………….cu mare drag suflet frumos si copilutza draga,caci eu pot sa-ti fiu mama cred,am 61 ani,dar m-a bucur sa te am prietena chiar daca nu ne cunoastem.Imbratisez toata familia ta draga,muahhhh !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.