Porumb fiert


In perioada asta se poarta porumbul fiert . Da, ati citit corect, acum e sezonul cand gasim porumb numai bun de fiert. Trebuie sa va spun ca atunci cand il cumparati , desfaceti un stiulete si verificati daca boabele sunt fragede, nici zemoase nici prea tari.

Cum il pregatim ? simplu, il curatam si apoi il rupem in doua, asta in cazul in care nu incape intreg in oala. Pe fundul unei oale punem cateva panuse , apoi stiuletii de porumb, acoperim tot cu panuse si punem apa pana se acopera complet.

Lasam la fiert, la foc mic cateva ore si apoi incercam cu o furculita sa vedem daca s-a fiert ( daca scade apa completam).

Daca e facut , lipseste doar sarea. Pofta buna la porumb !

13 comentarii la „Porumb fiert”

  1. da e buna reteta dar cred ca nu se poate manca porumb zilnic,cred ca e acelasi lucru cum ai manca in fiecare zi mamaliga.

  2. Ama draga am papat abia azi unul foarteeeeeeeeeeeee bun :-)))) Draga anonimule, reteta nu e pusa ca sa fie pregatita zilnic, nu stiu cum de te-ai gandit la asta, ca doar porumbul fiert nu tine loc nici de felul II, nici de mamaliga sau paine….

  3. Ceau Amalia!!!
    …fain, fain cucuruzu’ tau din oala :P
    …noi anu’ asta doar la mare am mancat :)
    …Bogdi, mai mult :))

    Ai fost tare harnicuta in ultimul timp…adica, de cand n-am mai trecut eu pe-aici :)
    Te pup!

  4. Draga Amalia,

    icearca sa pui apa cu zahar (cam o lingura) la fiert. Il lasi aprox 10 min sa fiarba, stingi, si mai lasi vreo 10-15 min in apa fierbinte. E mult mai bun decat fiert ore in sir :) Si zaharul ii scoate in evidenta aroma deosebita :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.