Iahnie de fasole – reteta traditionala

Am aceasta reteta de la colega mea, o doamna tare draguta, este o reteta de fasole asa cum se face la tara intr-o zona din Ardeal, va invit sa o incercati deoarece este absolut delicioasa.

Fasolea se fierbe impreuna cu un morcov , 1/2 de telina rase , 2 frunze de dafin, sare. Separat se calesc in ulei 2 linguri faina de grau, 3 linguri faina de malai, apoi se adauga si o lingura de boia.

La acestea se adauga 250 ml bulion , se amesteca si se toarna in oala cu fasole. ( apa nu se arunca). Se baga oala la cuptor si se lasa la foc mic vreo 30 de min. Eu am pus intr-un vas de yena ca toate oalele mele au manere de plastic. Daca faceti cu ciolan il fierbeti impreuna cu fasolea apoi il taiati bucati, il puneti inapoi si bagati la cuptor. Asa arata scoasa de la cuptor.

Apoi am amestecat usor

Si in farfurie cu castraveti murati la soare si carnati.


Cred ca data viitoare fac cu ciolan ca tare mi-a placut cum a iesit. In mod normal fasolea se fierbe impreuna cu carnea , aceasta se taie bucati si se pune inapoi in oala , se adauga rantasul si se lasa la cuptor.

29 de comentarii la „Iahnie de fasole – reteta traditionala”

  1. "Am intrebat-o pe colega mea si este din Chendremal…imi spune ca denumirea exacta este "ciolent" … bine poate putin modificata dar in mare cam asta e reteta"

    "Cholent"= preparate traditionale evereiesti.
    Preparatele cholent se prepara "peste noapte"(aprox 12 ore la foc mic) in vinerea de inaintea Sabatului, fiind interzis gatitul de Sabat.Exista o diversitate de ingrediente folosite in aceste retete, printre care se foloseste si fasolea.

  2. Vreau sa va spun ca am incercat aceasta reteta si a iesit delicioasa….Sotul meu a fost tare incantat de mancare, tocmai ma pregatesc sa o gatesc din nou.Te pup Amalia si ma bucur ca ne incanti gusturile cu retele tale minunate, care sunt absolut delicioase…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.