Placinta cu iaurt si branza

Placinta cu iaurt si branza este una din placintele noastre preferate! Este foarte gustoasă și se prepară chiar foarte ușor! Puteți să o preparați atât cu brânză sărată, cât și cu brânză dulce este la fel de delicioasă! În varianta cu brânză dulce adăugați și stafide 😉

Pentru inceput va marturisesc ca intotdeauna am avut o oarecare retinere sa prepar placinte cu aluat din foi cumparat pentru ca ma ernerva ideea de a unge fiecare foaie cu grasime. Asa ca nu l-am folosit decat o data sau de doua ori, insa pentru ca imi plac placintele cu aluat din foietaj, am studiat problema si am gasit o reteta excelenta de placinta, (foile nu trebuie unse cu ulei) pe care am si incercat-o si pot sa spun ca a fost un succes, am mancat in aceeasi zi toata tava :). Placinta se face foarte usor si este foarte frageda pentru ca in compozitie se pune praf de copt.

Ingrediente pentru rețeta de plăcintă cu iaurt și brânză

  • 500g foi de placinta (din acelea subtiri)
  • 4 oua
  • 300ml iaurt
  • 100ml ulei
  • 10g praf de copt
  • 1 lingura cu varf faina
  • 1 lingurita de sare
  • 300g branza telemea sau feta
  • optional: seminte de susan pentru pus deasupra

Cum preparăm rețeta de plăcintă cu iaurt?

1. Lasam foile sa se dezghete la temperatura camerei si intre timp preparam umplutura care de fapt sunt doua:

Intr-un bol ametsecam branza data pe razatoarea mare cu 1 ou.

Separat 3 albusuri le batem spuma apoi adaugam galbenusurile unul cate unul. Adaugam treptat uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt si mixam usor la viteza mica pana se omogenizeaza.

2. Ungem cu putin ulei o tava de dimensiunea 25×30, recomand un pic mai mare pentru ca la mine foile au fost mai mari si a trebuit sa le indoi dar m-am descurcat.

Asezam o foaie si apoi punem 3 linguri de umplutura, apoi repetam si dupa 5 foi punem jumatate din amestecul de branza. Din nou foaie, 3 linguri umplutura si la 5 foi amestecul de branza. Apoi continuam pana se termina foile. Eu am avut un pachet de foi de 400g, daca folositi de 500g puteti imparti branza in 3 parti.

Cand am pus ultima foaie in amestecul ramas se mai adauga 3 linguri de ulei, turnam totul deasupra apoi presaram seminte de susan.

Placinta cu iaurt 1Placinta de iaurt 1

Placinta cu iaurt 2Placinta cu iaurt 4

Coacem la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute.

Lasam sa se raceasca 15 minute, apoi taiem placinta cu iaurt bucati si o servim.

Este delicioasa!

Aceasta placinta merge de minune si ca aperitiv.

Aici aveți și rețeta video de plăcintă cu iaurt și brânză:

Un mic filmuleț ca să vedeți cât e de faina :)

 

Așa arată a doua zi

Reteta incercata de cititoare

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


5 comentarii la „Placinta cu iaurt si branza”

  1. Buna ziua, as dori sa fac placinta, dar ma intereseaza exact setarea cuptorului.Ce fel de incalzire, cu ventilatie, sus si jos?Spuneti doar 180 gradeEu am cuptor electric si vreau sa stiu exact setarea.Multumesc.Cu stima, Violeta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.