Pastrav cu vin si verdeturi

Pentru ca ieri a fost dezlegare la peste si pentru ca ne place pestele ne-am conformat si am gatit peste adica pastrav.

Ingrendiente:
3 buc pastrav
1 ceapa mica
1/2 legatura patrunjel verde
cateva fire de ceapa verde
1/2 pahar de vin alb sec
50 g unt
sare, piper
Se curata si se spala bine pestii, apoi se sterg cu un servet si se sareaza/pipereaza, atat in exterior cat si in interior. Verdeturile si ceapa se toaca marunt si se amesteca intr-un castronel. Ungem un vas termorezistent cu jumatate din cantitatea de unt, presaram tot jumatate din cantitatea de verdeturi, apoi asezam pestii, ii ungem cu restul de unt si punem deasupra restul de verdeata. Turnam vinul si coacem la cuptorul incins, timp de 20 min la foc mic.


Noi am servit cu felii de lamaie si cartofi natur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.