O reteta de sezon, adica de toamna, care chiar daca suna ciudat sa stiti ca este tare buna. Am vazut aceast combinatie pe un blog italian, mi-a atras atentia si bineinteles ca am incercat-o.
Se face rapid daca aveti sfecla fiarta la dispozitie (puteti sa o cumparati gata fiarta, nu trebuie sa o fierbeti neaparat voi). Vă recomand sa folositi paste mai mari, eu am folosit rigatoni.
Paste cu sfeclă roșie și gorgonzola
Ingrediente 4 portii:
- 350g paste
- 300g sfeclă fiarta
- 150g gorgonzola
- 1 ceapă mică
- 2 linguri ulei de masline
- Sare
Puneți pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
Ceapa o tocați marunt și o căliți pana devine sticloasa apoi adăugați sfecla tăiată cubulețe.
Adăugați 150ml apa și lăsați sa fiarbă cam 10 minute.
Apoi transferați amestecul într un bol și mixați bine cu blender ul vertical până obțineți o cremă rozalie 🤭
Turnați sosul în tigaie și adăugați gorgonzola, totul la foc mic.
După ce brânza s a topit adăugați pastele și amestecați.
Condimentati cu sare și serviți.
Poftă bună!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]