Musaca cu spanac si cus cus

musaca-cu-spanac-si-cus-cus-amalia-1Dacă vă place spanacul, nu trebuie sa ratati acest fel de mancare usor, eu l-am incercat si ne-a placut. Reteta de musaca cu spanac si cus cus se face destul de repede si daca va grabiti puteti folosi spanac congelat, se comporta foarte bine. In reteta initiala, se foloseau si bucatele de carne ramase de la friptura, eu nu am pus, dar as adauga cateva feli de sunca afumat, cred ca o sa completeze de minune preparatul. Noua ne place spanacul foarte mult si-l folosesc mereu la tot felul de preparate, pana acum am facut placinta cu spanac, paste, supa, supa crema si bineinteles doua tipuri de piure. Sper ca si voua va place si ar trebui sa fie asa pentru ca este tare bun, mai ales cel proaspat si are multe proprietati pentru organism.

Cus-cus-ul puteti sa-l inlocuiti cu bulgur, daca vreti sa preparati cat mai sanatos musacaua. In rest nimic complicat, doar ca se coace la cuptor, asa ca puteti sa o incercati in zilele friguroase de toamna sau iarna.

Reteta este pentru 2-3 portii eu as zice ca 4 mai mici, dar asta in functie de cat va este de foame :)

Ingrediente pentru reteta de musaca cu spanac si cus cus

Din aceste cantitati ies 2-3 portii:

  • 400g spanac (proaspat sau congelat)
  • 2 cepe mici
  • 150g carne ramasa de la friptura sau sunca afumata (puteti folosi si ton)
  • 100g cus cus
  • 150ml apa fierbinte
  • sare, piper, putin condiment universal, ulei

Pentru pus deasupra:

  • 2 oua
  • 100ml iaurt
  • 100ml lapte
  • putina sare
  • 50g parmezan

Cum preparam musacaua cu spanac si cus cus?

Spanacul se spala si se opareste, apoi se strecoara si se toaca putin nu foarte marunt. In reteta scria ca se lasa asa, la fel am procedat si eu dar voua va recomand sa-l tocati putin, mi se pare inestetic lasat intreg. Se caleste in putin ulei de masline si se condimenteaza cu sare. Il lasam sa se raceasca putin si preparam cus-cus-ul.

Ceapa o tocam marunt si o calim in putin ulei impreuna cu carnea taiata cubulete si adaugam cus-cusul pe care l-am hidratat anterior 5 minute. Daca folositi paste taiate scurt, nu le hidratati, le puneti ca atare si adaugati 50ml apa. Condimentati cu sare, piper si adaugati si putin condiment universal.

Puteti folosi si carne proaspata, o taiati cubulete si o prajiti pana se face sau puteti folosi bacon.

Intr-un vas termorezistent (25×15) punem putin ulei, apoi un strat de spanac, unul de amestec de cus – cus, peste cus- us radeti putin parmezan sau mozarella, apoi puneti restul de spanac.

musaca-cu-spanac-si-cus-cus-amalia-2

musaca-cu-spanac-si-cus-cus-amalia-3

musaca-cu-spanac-si-cus-cus-amalia-4

musaca-cu-spanac-si-cus-cus-amalia-5

Ouale le bateti usor cu putina sare, adaugati iaurtul si laptele si le turnati deasupra. Radeti putin parmezan si coaceti la 200 de grade Celsius timp de 15 minute pana se rumeneste frumos.

musaca-cu-spanac-si-cus-cus-amalia-6

Eu am pus deasupra si intre straturi cas proaspat, daca nu aveti parmezan puteti folosi si mozarella sau o alta branza curgatoare. Desigur parmezanul e cel mai indicat :)

musaca-cu-spanac-si-cus-cus-amalia-7

 

Serviti musacaua calda.

Musaca-amalia-1

Reteta am preluat-o de pe un forum culinar.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.