Ciuperci în sos cremos de brânză

Ciuperci în sos cremos de brânză

O idee foarte faină de cină, noi am ales să le servim cu pâine prajita. Chiar daca pare putina sa stiti ca e foarte consistenta datorita branzei, poate ca ar trebuie sa avem si un pahar de vin alb langa ea. Reteta de ciuperci in sos cremos de branza, am vazut-o nu de multa vreme pe net, mi s-a parut o mancare buna si usoara, si pentru ca intr-o seara ca deobicei, imi era super foame si nu aveam nimic pregatit, am preparat aceasta reteta.

Este simpla si foarte gustoasa, puteti sa o preparati atat cu ciuperci champignon cat si cu cele brune. Insa cel mai important ingredient este branza, trebuie sa folositi branza brie, eu o cumpar de obicei din Kaufland. Fara ea nu se poate, adica se poate, doar ca reteta nu va fi la fel de buna. In rest nu aveti nevoie de multe ingrediente, o sa vedeti imediat ce scriu reteta.

Ingrediente pentru rețeta de ciuperci în sos cremos de brânză

  • 500g ciuperci de tip champignons
  • 200g branza brie
  • 1 ceapa mica
  • 100ml supa de legume ( sau apa daca nu aveti)
  • 2 -3  linguri ulei de masline
  • sare, piper

ciuperci-in-sos-cremos-de-branza-amalia-3

Cum preparăm rețeta de ciuperci în sos cremos de brânză?

Ciupercile le stergem bine, eu nu le spal, le sterg cu un servet umed, apoi le taiem felii mai mari.

Ceapa o taiem felii subtiri.

Incingem uleiul intr-o tigaie mai mare si adaugam ciupercile taiate felii.

Le lasam sa se faca si cand sunt facute pe jumatate adaugam ceapa.

Amestecam, potrivim si de sare si lasam pana scade lichidul lasat de ciuperci.

ciuperci-in-sos-cremos-de-branza-amalia-4

ciuperci-in-sos-cremos-de-branza-amalia-5

Adaugam supa (puteti pune apa sau vin) si amestecam usor, apoi adaugam branza curatata de coaja si taiata bucatele.

Amestecam pana se topeste si se face un sos absolut minunat. :) Punem si piper si mancarea e gata.

ciuperci-in-sos-cremos-de-branza-amalia-6

Intre timp stropim cateva felii de bagheta cu ulei de masline si le prajim la cuptor sau in tigaie pana se rumensc usor.

Servim painea cu mancarea de ciuperci.

Ciuperci în sos cremos de brânză

Este foarte gustoasa! Și așa cum am scris în introducere, merge de minune cu un vin alb.

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Ciuperci în sos cremos de brânză”

  1. Suna foarte bine reteta ta, Amalia. Am insa o intrebare (sau doua :) }: daca nu am champignon, insa am niste shimeji, crezi ca ar merge oare cu brie? si eventual un catel de usturoi langa ceapa? Poate ai idee din idee din experiente anterioare… Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.