Le ador, le iubesc, sunt absolut divine! Ce sa va mai scriu altceva decat reteta nu-i asa? :)
Bine, mai scriu doua trei cuvinte si anume ca pentru toti care se tem de prepararea bezelelor a sosit momentul in care sa-si infranga teama, eu, care am o frica de nedescris de a prepara bezele am reusit!
Bine glumesc, reteta de mini pavlova cu crema de vanilie este extrem de simpla doar ca trebuie sa aveti grija de temperatura de coacere, in rest totul merge ca pe roate.
Pentru umplutura am avut de optat intre doua variante; crema de vanilie sau crema de mascarpone cu frisca, insa daca tot mi-au ramas galbenusurile de la bezele am facut crema de vanilie pe care o fac mereu aici gasiti reteta si va spun ca a fost cea mai buna alegere.
Neaparat sa le ornati si cu frisca , arata mult mai bine si sunt mult mai gustoase.
Iar ca decor puteti folosi fructe e sezon, daca aveam afine si cateva bucatele de zmeura, poate si frunze de zmeura va asigur ca altfel aratau dar acum am avut doar capsuni la indemana asa ca am ornat simplu cu jumatati de capsuni.
Cum obtinem bezeaua perfecta?
Daca cautati pe net gasiti o multime de sfaturi, eu ma rezum la cele mai importante si mai practice pe care le-am pus in aplicare.
Cel mai important este ca vasul in care batem albusurile spuma sa fie complet uscat. De preferat ar fi un bol mare de inox.
Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei.
Albusurile trebuie sa fie bine separate de galbenusuri.
Pentru inceput bateti albusurile spuma cu putina sare si apoi adaugati treptat zaharul mixand pana cand se topeste. Cum faceti proba? Simplu, prindeti cu doua degete un mot de bezea si daca nu simtiti nimic inseamna ca este topit ( frumoasa exprimare dar asa mi-a iesit :)).
Si nu in ultimul rand coptul bezelelor. Eu am incercat sa le coc la diferite temperaturi dar pana la urma aceasta a functionat. 90 de grade Celsius , 2 ore. Apoi lasate sa se raceasca cu usa cuptorului intredeschisa, adica treptat.
Cam atât despre bezele urmează rețeta.
Mini pavlova cu crema de vanilie
Ingrediente pentru 12 buc:
Bezele:
- 3 albusuri
- 150g zahar
- 1 lingurita otet
- 1 lingurita amidon
- 1 praf de sare
Crema :
- 500ml lapte (recomand sa fie 3,5% grasime)
- 80g amidon alimentar
- 120g zahar
- 4 galbenusuri ( eu am folosit 3 )
- pentru aroma pastaie de vanilie sau daca ati uitat sa cumparati puneti 2 plicuri zahar vaniliat sau o lingurita esenta de vanilie
- 120g unt minim 80% grasime la temperatura camerei
Mai aveti nevoie de:
- 200ml smantana pentru frisca
- fructe
Pentru bezele batem albusurile spuma cu un prafd e sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana acesta se topeste. Adaugam si otetul, mixam usor si amidonul si la fel mixam usor.
Preincalzim cuptorul la 90grade Celsius.
Punem bezeaua intr-un pos si formam cercuri de aproximativ 8cm diametru, trasam o margine cu bezea astfel incat sa poata fi umplute dupa ce se coc.
Daca nu aveti pos formati cu lingura o adancitura in centrul bezelei.
Coacem timp de 2 ore si apoi lasam sa se raceasca cu usa cuptorului intredeschisa. Cand sunt reci le scoatem pe un platou.
Pana se coc bezelele, preparam crema:
Amestecam galbenusurile cu zahar si amidon apoi turnam treptat laptele caldut amestecand mereu pana compozitia se omogenizeaza. Daca folositi pastaie de vanilie atunci infierbantati inainte laptele si adaugati pastaia taiata in lung ( e suficient jumatate) plus semintele, lasati sa stea pana se raceste laptele si apoi scoateti pastaia si o aruncati.
Punem amestecul pe foc mic intr-o oala mai groasa si amestecam mereu . Cand incepe sa se ingroase trageti oala deoparte si amestecati rapid ( crema fiind cu amidon o sa se ingroase foarte repede) apoi puneti din nou pe foc si amestecati pana obtineti o crema ca si o budinca.
Lasati sa se raceasca 2-3 minute adaugati untul si mixati pana se incorporeaza apoi lasati sa se raceasca crema.
Smantana pentru frisca o batem cu 1 lingurita zahar pudra pana se intareste.
Acum urmeaza partea cea mai frumoasa si anume umplerea bezelelor.
Cu ajutorul unui pos umplem bezelele cu crema apoi cu frisca si decoram cu fructe.
Servim imediat!
Reteta de bezele este preluata de pe gustoase.net.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]