Crema de vanilie pentru eclere, choux-a-la-creme, cornete, tarte

Crema de vanilie pentru eclere, choux-a-la-creme, cornete, tarte
Crema de vanilie pentru eclere, choux-a-la-creme, cornete, tarte

Daca ma intrebati care este crema mea preferata pentru prajituri va scriu imediat: crema de vanilie! Pur si simplu ador prajiturile cu crema de vanilie, mai ales cele enumerate in titlul retetei.

De-a lungul timpului am incercat diferite retete si pana la urma am gasit o combinatie a ingredientelor din care rezulta o crema excelenta; pufoasa, fina si aerata. Puteti sa o folositi cu succes de fiecare data, va promit ca veti fi incantati de ea.

Este vorba de crema clasica de lapte si oua ,la care adaugati la sfarsit putin unt. Se face foarte usor doar sa respectati pasii si cantitatile de ingrediente.

Crema de vanilie pentru eclere, choux-a-la-creme, cornete, tarte

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 500ml lapte (recomand sa fie 3,5% grasime)
  • 80g amidon alimentar
  • 120g zahar
  • 4 galbenusuri
  • pentru aroma pastaie de vanilie sau daca ati uitat sa cumparati puneti 2 plicuri zahar vaniliat sau o lingurita esenta de vanilie
  • 120g unt minim 80% grasime la temperatura camerei

Cum preparam crema de vanilie?

Amestecam galbenusurile cu zahar si amidon apoi turnam treptat laptele caldut amestecand mereu pana compozitia se omogenizeaza. Daca folositi pastaie de vanilie atunci infierbantati inainte laptele si adaugati pastaia taiata in lung ( e suficient jumatate) plus semintele, lasati sa stea pana se raceste laptele si apoi scoateti pastaia si o aruncati.

Punem amestecul pe foc mic intr-o oala mai groasa si amestecam mereu . Cand incepe sa se ingroase trageti oala deoparte si amestecati rapid ( crema fiind cu amidon o sa se ingroase foarte repede) apoi puneti din nou pe foc si amestecati pana obtineti o crema ca si o budinca.

Acoperiti cu o folie, lasati sa se raceasca si cand crema este aproape rece adaugati untul si mixati la viteza mare.

Pont: pentru a se incorpora mai bine untul îl adăugați când crema este încă călduță.

Crema se pastreaza la rece si apoi poate fi folosita pentru umplerea diverselor prajituri.

Crema de vanilie pentru eclere, choux-a-la-creme, cornete, tarte
Crema de vanilie pentru eclere, choux-a-la-creme, cornete, tarte

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


8 comentarii la „Crema de vanilie pentru eclere, choux-a-la-creme, cornete, tarte”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.