Budinca de chia cu capsuni

Budinca de chia cu capsuni
Budinca de chia cu capsuni

Inca stau pe ganduri ce introducere sa scriu la reteta asta… ar trebui sa scriu ceva de genul; budinca de chia este una din retetele simple care aduc doar beneficii oragnismului, sau semintele minune care ajuta sau previn toate bolile, dar parca nu ma regasesc in aceste clisee asa ca va scriu fix ce simt respectiv de aceste seminte asemanatoare ca si aspect cu cele de mac. Budinca de chia face parte din categoria retetelor care nu ma deranjeaza dar nici nu ma aranjeaza adica este neutra, o mananc daca o am si imi amintesc sa o fac, daca nu nu-i mare bai.

In caz ca nu ati mancat asa ceva dar sunt convinsa ca ati auzit de ea, pot sa va spun ca se face rapid si daca tot vreti sa fiti in „rand cu lumea” si v-ati umplut raftul cu pungi de chia, quinoa si alte chestii atunci puteti sa o preparati mai des pentru ca face numai bine. Este de preferat sa o preparati cu lapte sau iaurt vegetal dar puteti sa o preparati la fel ca si mine si cu iaurt sau lapte de origine animala.

Semintele de chia sunt mult prea laudate ca sa mai scriu si eu ceva in plus despre ele. Contin nutrienti, antioxidanti, au un procent ridicat de proteine, au putine calorii si te ajuta sa slabesti, si cate si mai cate, dati rapid o cautare pe google si o sa vedeti cate proprietati au. Pe bune.

Si pentru ca sunt de sezon retetele cu capsuni puteti face rapid o budinca de chia cu iaurt si capuni.

Budinca de chia cu capsuni

Budinca de chia cu capsuni

Ingrediente pentru budinca de chia:

  • 1 lingura seminte de chia
  • 250g iaurt
  • 1 lingurita miere
  • 6-7 capsuni bine coapte

Cum preparam budinca de chia?

Amestecam semintele de chia cu iaurtul si le lasam la rece undeva la 10-15 minute sa se hidrateze.

Capsunile le zdrobim bine si le amestecam cu mierea.

Intr-un pahar turnam jeleul de capsuni, apoi iaurtul amestecat cu chia. Deasupra puteti pune bucatele de fructe sau granola, chipsuri de cocos.

Servim imediat.

Budinca de chia cu capsuni
Budinca de chia cu capsuni

In loc de capsuni puteti folosi si alte fructe, recomand cele de sezon, iar iaurtul de origine animala il puteti inlocui cu iaurt vegetal.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.