Pentru ca s-a mai racorit putin afara, ieri am preparat o mancare de varza cu carne. Am primit niste piept de porc mai gras si m-am gandit sa-l fac cu varza pentru ca varza mai „trage” din grasime.
Una peste alta este o mancare recomandata pentru barbati zic eu, pentru ca este iute, grasa, consistenta. Si nu pentru ca toti barbatii mananca asa ci pentru ca majoritatea se dau in vant dupa astfel de mancaruri ( daca le-ar si prepara ar fi si mai bine). Si ca sa fie si mai si am pus si una bucata carnat afumat. Ca se serveste cu ardei iute si inainte un pahar de tarie va scriu la sfarsit :)
Ingrediente:
- 700g piept de porc ( puteti folosi costita, fleica)
- 300g carnati afumati
- 1,5kg varza proaspata
- 2-3 fire de cimbru
- 1 ceapa
- 150ml bulion
- sare, piper,
- 1 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita boia iute
- 1 lingura de ulei
1.Varza o taiem fideluta (urasc chestia asta), presaram putina sare peste ea si o lasam pana preparam carnea
2.Carnea o taiem felii mai mari si o prajim. Eu am pus o lingura de ulei pentru ca este suficienta grasime in carne. Cand carnea s-a rumenit adaugam ceapa tocata, mai lasam 2-3 minute apoi condimentam cu boia, sare si piper. Amestecam usor, mai lasam un minut si adaugam cam 200ml apa, cam pana la jumatatea carnii.
Lasam sa fiarba la foc mic si cand carnea este aproape fiarta adaugam varza pe care am stors-o bine de apa lasata.
3. Adaugam si carnatii taiati felii, cimbrul si bulionul sau sucul de rosii.
Acoperim cu un capac si lasam sa se faca la foc mic cam 30 de minute.
3. Rasturnam amestecul intr-o tava si bagam tava la cuptor pana scade frumos si carnea se rumeneste. Cam 20-30 de minute.
Servim fierbinte cu ardei iute si obligatoriu un pahar de tarie inainte sa „topeasca” grasimile :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]