Gyros

gyros 0

Gyros = fel de mancare originar din Grecia, care consta in bucati de carne prajita care se servesc intr-o lipie cu rosii, ceapa, ardei si sos tzatziki. Foarte important modul de prajire, o chestie verticala pe care se infig bucati de carne si care se roteste in fata unei surse de caldura deobicei electrice. Simplu si pe gustul nostru acest fel de mancare asa ca l-am incercat si eu. Fara lipie si fara ceapa ca uite nu am avut :)

Ingrediente 4 portii:

  • 3 felii ceafa de  porc ( puteti folosi si piept de pui )
  • 50-100ml ulei de masline
  • 1 lingura oregano
  • 1/2 lingura boia de ardei
  • 2 lingurite mustar
  • sare, piper, praf de usturoi

Mai avem nevoie de:

  • lipie,
  • rosii, ardei, ceapa
  • cartofi prajiti
  • sos tzatziki

1. Amestecam toate ingredientele pentru marinat carnea. Adaugam si carnea, acoperim si lasam la marinat cel putin 2-3 ore.

gyros 1gyros 2

2. Coacem carnea intr-o tava fara adaos de ulei la 200g C timp de 20 min. Eu am preferat sa o prajesc la gratar.

3. Cand carnea este gata, o scoatem si o taiem fasii. Servim cu lipie, cartofi prajiti, ceapa, rosii, ardei si sos tzatziki sau maioneza sau sos de usturoi. Si o bere rece ca sa stim ca traim in Romania :).

Reteta este preluata de pe coolinarika.com.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.