Mmm… cartofi noi , dulci si moi imi plac la nebunie. Am tot cautat retete in asteptarea lor si acum iata ca pot sa le incerc . Reteta de mai jos se poate folosi ca garnitura dar si ca atare. Este preluata de pe giallozafferano.it , cu mici modificari.
Ingrendiente:
500 g cartofi noi
150 ml supa de carne
2 cepe verzi sau 1 ceapa rosie de apa
50 g unt
200 ml vin rosu
putina sare si piper
5 frunze de salvie (nu am pus ca nu am avut)
Se curata cartofii , puteti sa-i curatati cu un burete metalic ( din acela ptr vase, eu am unul care il folosesc doar la legume) si se fierb intr-o oala cu apa si putina sare.
Intr-o tigaie topiti untul si adaugati ceapa taiata bucati mai mari. Prajim pana se inmoaie ceapa si apoi adaugam supa de carne ( in cazul meu putina vegeta si apa) , lasam sa scada putin apoi adaugam jumatate din vin , cartofii intregi daca sunt mai mici si jumatati daca sunt mai mari, salvia , restul de vin, sare, piper si optional 2 linguri de bulion.
I-am lasat sa scada la foc mare ( 1-2 minute). Sunt foarte aromati.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Iam,iam…pacat ca nu am gasit mai repede reteta, arata deliciosi, oare o sa mearga si cu cartofi vechi ( ca sa spun asa :P )? o sa incerc, macar ca aspect sa iasa ca ai tai,k gustul sigur nu o sa fie ca a celor noi. Multi pupici si iti multumesc pt. retetele traditionale, chiar imi este dor de mancarea de Romania.
cred ca sunt deliciosi in aceasta combinatie !!