Friptura rasucita

Foarte simpla si apetisanta petru cei care iubesc carnea fara grasime , adica pentru tot genul feminin :). Am pus si un pic de slaninuta ca sa fie accesibila si sexului opus .

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 muschiulet de porc ( 600g)
  • 1 piept de pui ( 600g)
  • 100g slaninuta
  • 3-4 catei de usturoi
  • 150g vin alb
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • cateva ace de rozmarin
  • sare, piper

Taiem muschiuletul in lung si apoi fiecare bucata in jumatate. Pieptul de pui il taiem fasii de aprox 1cm grosime. Luam o bucata de muschiulet si infasuram piept de pui , apoi prindem cu o scobitoare. Puteti sa puneti mai multe scobitori daca nu sta.

Punem bucatele de slaninuta sub carnea de pui. Intr-un vas de Jena punem putin ulei si asezam bucatile de carne. Condimentam cu sare si piper , presaram deasupra rozmarin , iar printre ele punem cateii de usturoi necuratati.

Turnam vinul si 100 ml apa , acoperim cu o folie si coacem 30 de minute la foc potrivit.

Apoi luam folia si mai coacem inca 15 minute.

Lasam putin sa se raceasca si taiem cu un cutit bine ascutit. Nu uitati sa scoateti scobitorile.

Servim cu sos si garnitura de legume.

8 comentarii la „Friptura rasucita”

Lasă un răspuns la boscodina Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.