Pentru toti cei care cauta idei de mic dejun sau de cina pentru zilele friguroase, va scriu aceasta reteta geniala de crema cu oua.
Este excelenta servita pe paine prajita, alaturi de un ceai cald si aromat.
Va asigur ca nu mai aveti nevoie de nimic in plus, este hranitoare si gustoasa. In fapt gustul este cel care ne aminteste de mancarurile din copilarie…cel putin eu asa am avut senzatia, desi nu am gustat-o niciodata pana acum. Imediat ce-am mancat o felie de paine prajita unsa cu crema, m-am vazut deja in bucataria bunicii in zi de iarna, uitandu-ma pe geam cum ninge si infulecand rapid si cu pofta sa pot merge la sanius. E chiar interesant ce reactie am avut si poate neinteresant ca va scriu, pana la urma vorbim de o banala crema de oua, dar credeti-ma ca pe cat este simpla pe atat e de buna.
Din cantitatile indicate mai jos iese o portie destul de mare care va ajunge pentru cateva zile.
Cremă tartinabilă cu ouă fierte
Ingrediente:
- 4 oua fierte
- 1 ceapă roșie mare
- 150g de pesmet
- 3 linguri de smantana
- 2 lingurițe de muștar
- o jumătate de linguriță de sare
- un praf de piper
Preparare:
Ouale le curatati de coaja si le dati pe razatoarea cu gauri mari.
Ceapa o curatati de coaja si o tocati marunt.
Puneti pesemtul, smantana si mustarul in blender si le mixati pana obtineti o compozitie cremoasa.
Gustati si adaugati sare, piper si daca e cazul mustar.
Eu am folosit pemet panko si crema mi-a iesit mai tare asa ca am adaugat inca 2 linguri de smantana. Doamna de la care am preluat reteta scria ca daca crema iese mai moale se va intari la frigider ( probabil a folosit pesmet obisnuit ).
Puneti oul si ceapa intr-un castron si adaugati crumble-ul cremos
Amestecati si serviti. Daca este mai moale o bagati la frigider pentru o jumatate de ora ca sa se intareasca, apoi se serveste pe paine prajita cu ceai fierbinte.
Puteti sa o serviti si ca aperitiv cu paine prajita sau cu biscuiti sarati este foarte buna doar ca atentie la musafiri, contine ceapa :)
Reteta este preluata de pe https://rupanerkonyha.hu/ cu multumiri.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
As avea o sugestie. In loc de Smantana se poate pune crema de branza Hochland de exemplu. Crumble- ul iese mai cremos SI mai fin..
Este o sugestie foarte buna, multumesc!