Merele coapte la airfryer sunt o varianta rapida si delicioasa a clasicei retete de mere coapte la cuptor. Se fac foarte simplu si usor și partea buna este ca merele se mananca cu totul adica sunt taiate felii, curatate si coapte. Scortisoara este nelipsita in aceasta reteta ca de fapt in mai toate preparatele cu mere.
Se pot coace si la cuptor daca nu aveti o friteuza cu aer cald. Aveti nevoie de o tava in care sa puneti o hartie de copt.
Mere coapte la airfryer
Avem nevoie de:
6 mere mai mari curățate de coaja și sâmburi și tăiate felii ( recomand soiul Ionatan sau Grany Smith)
30g unt topit
1/2 linguriță scortisoara
1 lingura de miere
Preîncălzim friteuza sau cuptorul la 200 grade Celsius.
Punem într un bol feliile de mar adăugăm scortisoara și untul topit.
Amestecam ușor și apoi punem feliile de mere în coșul de la friteuza.
Coacem la 185 grade Celsius timp de 10 minute pana feliile sunt coapte adică furculița intra ușor în ele.
Atenție, timpul de coacere depinde de tipul merelor folosite.
Răsturnam ușor intr-un bol feliile de mere coapte și adăugăm mierea.
Consumăm cu încredere, o să vedeți că le mâncați toate din prima 🤗
💡Dacă vreți sa fie un hit, serviți alături de un glob de înghețată.
💡Puteți să faceți o cantitate mai mare și sa le păstrați 3 sau 4 zile într un borcan la frigider. Le puteti servi cu granola și iaurt sau în smoothie la micul dejun.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]