Crema de mazare si praz


Stiu ca in Ardeal nu se prea gateste cu praz, dar mie imi place foarte mult. Mama il gatea in post, praz cu masline, praz umplut…eu am vrut altceva un pic mai deosebit, am si gasit :) pe un site o reteta care mi-a facut cu ochiul.
Ingrendiente:
1 buc praz mare sau 2 mai mici
200 g mazare congelata
100 ml smantana sau iaurt mai gras
100 g branza grasa
1 lingurita mustar
un pic de unt sau ulei de masline
Se spala bine prazul, se taie felii subtiri si se caleste in unt timp de 10 minute la foc mic.

Se adauga mazarea, se acopera tigaia cu un capac si lasam inca 5 -10 minute.

Luam de pe foc si adaugam branza rasa, smantana si mustarul. Asezonam cu sare si piper dupa gust.

Punem inapoi pe foc tigaia doar pentru 2 minute, amestecand mereu.

Este recomandat a se servi cu orez, cartofi sau paste.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


4 comentarii la „Crema de mazare si praz”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.