Sunt singura acasa asa ca am gatit ceva ce-mi place numai mie – conopida . Reteta mi s-a parut interesanta de cum am vazut-o pe blogul lui Pilar, putin mai diferita decat alte retete de pe net.
Ingrediente:
1 conopida ( 1kg)
200 g sunca
3 rosii coapte
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
putina sare, zahar
branza rasa ( aprox 200 g)
ulei
Ptr. sos bechamel:
1/4 l lapte
1/2 lingura faina
20 g unt
Spalam conopida si o desfacem buchetele mai mari. Punem apa la fiert intr-o oala mai mare, cand clocoteste adaugam o priza de sare si buchetele de conopida. Lasam sa fiarba 7 minute, apoi le scoatem si le lasam deoparte.
Preincalzim cuptorul la 170 de grade.
Rosiile le oparim, le curatam de pielita si le taiem bucatele. Tocam ceapa si usturoiul marunt , le prajim intr-o lingura de ulei, apoi adaugam rosiile tocate si lasam sa fiarba pana scade sosul si se ingroasa putin ( eu nu am folosit rosii ca m-am grabit, le-am inlocuit cu 200 ml bulion). Adaugam putin zahar pentru a mai reduce din aciditatea rosiilor ( asta e un sfat bun de care o sa tin cont pe viitor). Trecem tot amestecul prin blender si lasam deoparte. Din lipsa de timp am renuntat la partea cu blenderul.
Prajim in putin ulei sunca taiata felii subtiri ( am pus si putin piept de pui, cred ca puteti sa inlocuiti daca vreti sunca cu piept de pui ).
Preparam sosul bechamel; topim untul intr-o craticioara, adaugam faina amestecand mereu si apoi treptat laptele . Amestecam cateva minute pana se ingroasa putin si incepe sa clocoteasca.
Intr-un vas termorezistent punem pe fund un strat de sos de rosii. Aseza frumos buchetelele de conopida unul langa altul, apoi printre ele punem feliile de sunca. Apoi turnam sosul bechamel. Deasupra radem branza . Bagam vasul la cuptor timp de 8 minute pana cand deasupra se formeaza o crusta aurie si crocanta.
Servim cald.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Que bueno Amalia , a mi la coliflor me encanta y asi preparada tiene que estar deliciosa!!! besitos
Gracias por confiar de nuevo en una receta mís. La coliflor está buenísima gratinada, verdad?
un abrazo
Sa stii ca arata bine
Gracias María, les deseo un buen fin de semana!
Es cierto, todas sus recetas son de mi gusto, besos !
Si sa stii ca e chiar buna :).
cum sa iti placa numai tie?dar eu unde sunt? vreau si eu o portie.macar una mica.am auzit ca sosul bechamel este delicios asa ca o sa fac si eu o portie mica asa ca ptr mine.pup Amalia si acum ca am revenit o sa te stresez iarasi zi de zi.
Hai la mine ca sunt singura :) si te servesc cu mare drag.