Clatite umplute cu ciuperci

O reteta destul de usoara, defapt sunt 3 retete reunite :)), clatite, sos bechamel si un fel de ciulama de ciuperci. Avand in vedere ca mi-am cumparat o tigaie uriasa de clatite am zis sa pun in aplicare reteta. E un pic de lucru la ea dar va asigur ca merita efortul :).

 

Ingrediente clatite:
3 oua
1 l supa de pui ( eu am pus apa+vegeta)
faina ( cam 2 cani)
Ingrendiente umplutura ciuperci:
500 g ciuperci de tip Champignon
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
300 g sunca ( puteti combina mai multe feluri)
2 linguri faina
1 cana de lapte
putin ulei

1/2 legatura patrunjel verde tocat (optional)

Ingrendiente sos bechamel:
1/2 l lapte
1 lingura faina
30 g unt
Mai avem nevoie de :
200 g branza grasa( eu am pus cas de oaie)
Se face un aluat subtire de clatite care se tine la rece o ora ( eu l-am lasat doar cat am preparat umplutura de ciuperci).
Tocam ceapa marunt si usturoiul apoi le calim putin in ulei si adaugam ciupercile taiate bucatele. Amestecam si lasam pana scade apa. La sfarsit amestecam faina cu laptele si turnam compozitia peste ciuperci amestecand mereu. Potrivim de sare adaugam patunjelul tocat si lasam sa se raceasca putin.

Ungem tigaia cu putina slanina si coacem clatitele pana se rumenesc frumos pe o parte si pe cealalta. Le scoatem pe o farfurie intinsa.
Luam o clatita, punem in mijloc 2-3 linguri umplutura si le impaturam ( vezi foto). Le asezam una langa alta intr-un vas de yena uns bine cu grasime. Mie mi-au iesit 8 clatite mari ( asa era tigaia) cred ca ar fi frumoase mult mai mici .

Facem un sos bechamel subtire. Topim untul intr-o craticioara , apoi adaugam faina amestecand mereu si laptele putin cate putin. Amestecam pana se ingroasa putin si punem sosul peste clatite. Radem deasupra branza si bagam in cuptorul incins la 200 grade timp de 15 minute, pana se formeaza o crusta aurie. Servim calde.

Reteta este preluata de pe blogul lui Pilar, cu mici modificari . Imi plac retetele de acolo poate am mai scris, este a 2-a pe care am incercat-o si a iesit foarte buna.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


12 comentarii la „Clatite umplute cu ciuperci”

  1. Probabil ca asta si este :), am tradus reteta cu google si nu mi-a fost usor cu titlul :)). Sper sa incerci reteta si sa-ti reuseasca !

  2. Inca o reteta buna :-) si eu folosesc o tigaie uriasa cand fac clatite, daca suntem multi ;-)… nu mai am rabdare sa fac clatitele micute. As incerca si eu reteta aceasta, pare delicioasa!

  3. I-am facut prietenului meu o surpriza delicioasa :) yamiiiii ce bun a iesit. Am sa mai incerc si altele, caci vad ca am succes. Felicitari Amalia!Mii de multumiri pentru acest blog atat de util pentru mine ca incepatoare.

  4. Ipi sa va fie de bine si eu am avut succes cu reteta asta :)… sper sa incerci si alte retete de pe blog, majoritatea sunt usor de facut. O zi frumoasa sa ai !

  5. Very bune!
    Am facut clatite mici care umplute pareau uriase oricum, am adaugat putina carnita tocata si cascaval ras in umplutura si au iesit foarte bune.
    Am facut si impricinatul sos bechamel care se incapataneaza sa nu imi iasa… dar … in ciuda acestui fapt am papat (a papat!) tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.