Nu pot sa cred ca cea mai incercata reteta nu o am postata pe blog :)). Cred ca toți stiti cum se prepara ceafa la gratar , e foarte simplu, va scriu doar o mica chestie in plus la ce stiti voi ,chestie aflata de la un amic :).
Pentru ceafa de porc la gratar avem nevoie de:
– felii de ceafa de porc (cu os sau fara)
– mustar
– sare
– piper proaspăt
– boia
– cimbru uscat (optional)
Cum preparam ceafa de porc la gratar?
Feliile de ceafă le batem bine cu ciocanul de șnițele, de preferat sa cumpărați ceafa fara os.
Le condimentam bine pe o parte si pe alta cu sare, piper, boia si le ungem cu un strat subțire de muștar. Le punem suprapuse pe o farfurie si le acoperim cu o folie apoi le păstrăm la rece. Ar fi de preferat să facem operațiunea asta cu o seară inainte.
Încingem grătarul, apoi il ungem cu puțină grăsime de preferat slănină si prajim carnea stropind-o din când în când cu puțină bere. Aici este partea cea mai importantă, focul nu trebuie sa fie foarte tare, carnea trebuie sa rămână suculenta dar si prăjită bine. Bineînțeles conteaza si calitatea ei.
Scoatem carnea si până se prajesc si restul feliilor o pastram acoperită cu o folie de aluminiu.
Și da, mustarul o fragezeste si ii da un gust aparte.
Puteți să prăjiți carnea marinata in acest fel atât la grătar cat si la cuptor iese excelenta!
Și un mic filmuleț cu preparatul final :)
Poftă bună!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Hallo Amalia,
Cu Mustar este Carnea un Poem. Ceafa si mai. Asa suculentä si gustoasä. Si mustarul lasä asa Ethärische Aromen, sä iti bati Copii.
Sint gata, mä duc cä dacä nu mä fac de atita poftä gravid.
LG Jacob
hhhhmmm!deliciosa ceafa ai preparat!salutari!
Arata supuper, vreau si eu o bucata, te astept cu un premiu pe blogul meu.
cred ca sosul ii da o savoare speciala…incerc si eu…
What a gorgeous photo! The recipe is perfect!
Jacob ce figura esti :))) asa zice si sotul meu cand vede ceafa de porc :))
Alison te pup, ti-am vizitat blogul si este tare frumos :).
Adriana neaparat pentru ca este tare buna… astept sa-mi spui cum ti-a iesit !
Hallo Amalia,
tu esti tare diplomatisch , tot il impingi pe Sotul täu in fatä ca Scut, da el a zis deja: däle si la Amäritii aia cite o Bucatä. Uite cä äle naste indatä:::)))))))
LG Jacob
:))) Jacob cu o conditie … cu bere la schimb … dar numai din Bavaria :))
Hallo Amalia,
asa ceva se intelege de la sine, nu ?
Nici o Discutie. Cind sä vin ??
LG Jacob
Oricand vrei si poti :))!
Thank you Oikumene, I hope you will try it!
Multumesc pentru aceasta reteta:) A iesit delicios gratarul.
Nu pot pune si usturoi?