Caviar de ciuperci

Inca la asta nu m-am gandit… caviar de ciuperci… parea ceva foarte complicat dar cand am citit reteta pe simplyrecipies.com mi-am dat seama ca este un aperitiv foarte usor de realizat. Reteta am modificat-o putin dupa posibilitati :)
Avem nevoie de :
3 linguri de ulei
1/2 kg ciuperci, curatate si tocate marunt
sare, piper
1/2 ceapa tocata marunt
1 lingura vin alb
1 catel de usturoi tocat
2 linguri smantana
2 lingurite suc de lamaie (important)
Incalzim untul intr-o tigaie, adaugam ciupercile si ceapa, amestecam timp de 10 minute ( in reteta scria 5 dar la mine nu scazuse zeama lasata de ciuperci). Adaugam sare, piper, usturoi si lingura de vin.Mai lasam 2-3 minute si luam de pe foc, lasam sa se raceasca putin si adaugam sucul de lamaie si smantana. Punem amestecul intr-un bol si servim bine racit cu biscuiti sarati ( crackers).
Mi-a placut reteta foarte mult, in primul rand pentru ca nu contine maioneza , este altceva decat clasicul aperitiv ciuperci cu maioneza…. sucul de lamaie a schimbat total gustul , o sa vedeti daca o incercati ca nu puteti manca foarte mult , este ca si o delicatesa :).
PS. Daca puteti respectati reteta de baza , adaugati si seminte de pin .

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


7 comentarii la „Caviar de ciuperci”

  1. Buna din nou, Amalia!:) Chiar acum am terminat Caviarul de ciuperci, iar in loc de seminte de pin am pus seminte de floarea soarelui proaspat prajite (scumpe foc cele de pin). Foarte buna mancarica, astept sa se raceasca in frigider! Multumesc! Ana

  2. buna Amalia, vreau sa incerc si eu caviarul de ciuperci dar daca pun ciuperci de la cutie iese la fel de bun ca cele proaspete?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.