Cartofi cu ou la cuptor

Parca m-am cam saturat de atata carne asa ca am zis sa incerc o reteta cu cartofi. Usoara atat la propriu cat si la figurat , o puteti incerca si la cina .

Ingrediente:

  • 1kg cartofi
  • 1 ou
  • 250ml lapte
  • 125g branza
  • 50g unt
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • sare, piper, o foaie de dafin

Ungem o tava cu unt, punem usturoiul zdrobit si apoi asezam cartofii curatati si taiati felii. Ii condimentam cu sare si piper si la mijloc punem foaia de dafin.

Separat batem oul intr-un castronel, adaugam treptat laptele si branza rasa. Turnam amestecul peste cartofi si deasupra punem bucatele de unt si branza.

Coacem in cuptorul preincalzit la foc potrivit timp de 30 de minute cu folie , apoi luam folia si mai lasam 5 minute sa se rumeneasca frumos.

Servim calzi.

Reteta este preluata dintr-o carte mai veche de bucate.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


6 comentarii la „Cartofi cu ou la cuptor”

  1. R A T I S O A R E – MAIA

    – 5 sau 10 oua –depinde de cate personae veti fi la masa ( din 5 oua fierte se va obtine 10 ratisoare,iar din 10 vei avea 20 de ratisoare) tu vei decide cantitatea de branza ce trebuie folosita .
    – 0.100 gr branza ( oaie sau vaca) mai tare + unt pt a fi adaugat in branza data pe razatoarea mica
    – 1 cutie de pate de ficat din pasare
    – 1 pachet de unt romanesc
    – 1 lingurita de mustar bunica sau se pune mustar dupa gust
    – 1 plic piper negru boabe
    – 1 plic piper alb macinat
    – 1 legatura de patrunjel verde
    – 1 salata verde pt tava pe care se va pune ratisoarele
    – 1 morcov

    – oualele se fierb tari
    – se lasa la racit
    – se inlatura coaja
    – se taie pe jumatate
    – se scoate galbenusul, se pune intr-un vas unde se va pune in amestec( dupa gust si preferinte)unt,sare,piper alb macinat si se va freca pana se va obtine o pasta ,care se va umple albusul oului taiat.
    – Se fac guguloaie ( mingiute mici cat un ou de vrabie)
    – Se pun cate doua boabe de piper negru ca si ochii
    – Se taie morcov in forma de triunghi si se va pune ca cioc
    – Se va pune guguloiul gen capsorul ratustei in partea mai lata a oului taiat,dar dup ace a fost umplut cu compozitia mai sus mentionata.
    – Patrunjelul se spala si se lasa la scurs pe un prosop servetel si apoi se rup frunzulite si se vor pune in partea umpluta a albusului ( in forma de aripioare)
    – Se aseaza salata ( spalata si lasata la scurs tot pe servetel, se va alege partea verde prazulie )pe platou de jurul imprejurul platoului ,ca apoi sa se aseze ratisoarele , ridichi de luna, cascaval taiat in diverse forme, masline, ceapa verde si usturoi.Verdeata se va aseza dupa bunul plac , sa dea bine.

    POFTA BUNA!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.