Cartofi aurii la cuptor

Cartofi aurii la cuptor
Cartofi aurii la cuptor

Cartofii aurii sunt garnitura mea preferata.

Ii puteti gati atunci cand sunteti mai multe persoane la masa sau doar pentru familie. Necesita mai putin ulei decat cartofii prajiti si daca urmati cu atentie reteta garantez ca vor fi crocanti in exterior si copti in interior. :)

Ingrediente necesare pentru cartofii aurii:

  • cartofi (de preferinta cu coaja rosie)
  • ulei
  • sare, boia, piper ( puteti folosi si alte condimente dar nu combinati prea multe)

Cum preparam reteta de cartofi aurii la cuptor?

Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi mari apoi se pun la fiert in apa rece.

Cand incepe sa fiarba apa se lasa 7 minute.

Intre timp se preincalzeste cuptorul la 180g C.

Intr-o tava punem putin ulei (aproximativ 50-100ml la 6-7 cartofi) si apoi o bagam la cuptor 30 de secunde pana se incinge uleiul.

Scoatem tava si adaugam cartofii strecurati de apa.Ii condimentam si ii intindem usor in tava cu o spatula. Nu-i amestecati!

Bagam tava la cuptor aprox. 15min la 180g C si abia apoi ii intoarcem usor cu o spatula de lemn. Ideea este sa se formeze dedesubt o crusta aurie, abia apoi trebuie intorsi.

Mai lasam inca 15 min pana se rumenesc frumos pe toate partile.

Cartofi aurii la cuptorCartofi aurii la cuptorCartofi aurii la cuptor

Cartofi aurii la cuptor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.