Cartofi ardelenesti

O tocanita de cartofi mai altfel , mai de primavara :). Simpla ca buna ziua.

Ingrediente:

  • 500g cartofi
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 100g kaizer sau costita afumata
  • 1 ceasca de lapte
  • 1 ceasca de apa
  • sare, piper

Taiem ceapa si usturoiul felii subtiri iar kaizerul cubulete. Le prajim in putin ulei, adaugam cartofii curatati si taiati felii subtiri. Amestecam putin si adaugam laptele si apa. Condimentam si lasam sa fiarba la foc mic. Gata in 20 de minute ! Servim cu patrunjel verde toat deasupra.

Reteta e preluata dintr-o carte de bucate si poze mai multe nu am ca erau descarcate bateriile cand m-am apucat de gatit :).

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


15 comentarii la „Cartofi ardelenesti”

  1. buna amalia, a incercat si mama mea reteta aceasta si este foarte buna, eu am incercat merele coapte cu rodie si, au iesit minunat. Ai niste retete superbe si cred ca o sa incerc sa fac si un tort mai simplu (am doar 15 ani si nu ma prea pricep). Poti sa imi recomanzi unul?? Multumesc anticipat:* , Alexandra

  2. mersi mult,:* dar navigand pe aici am vazut reteta de la cuib de viespii si imi place foarte mult asa k ma gandeam sa incearc aceasta reteta maine(bineinteles, cu ajutorul mamei;;)) iar apoi cred k o sa fac tortul cu afine; mersi mult inca odata, Alexandra

  3. oare de ce nu se poate lasa comentariu la retetele noi? vroiam sa te felicit pentru pizza mamaliga,e cea mai originala reteta de pizza.esti nemaipomenita !

  4. buna.cred ca daca nu ar exista blogul asta minunat,as suna in fiecare zi pe mami sa'i cer idei,dar asa te am pe tine si iti multumesc foarte mult.chiar acu' sambata am avut ceva musafiri si trebuia sa gatesc ceva rapid si mi'ai fost de tare mare ajutor:d mersi amy. m'ai ajutat sa fac cunoscuta mancarea romaneasca pe meleaguri straine,si sunt tare mandra,mai ales ca toti au adorat mancarea noastra:) deci,iti dai seama ce recunoscatoare iti sunt.mersi inca o data.te pup, amalia:)

  5. Draga anonim ma bucur ca iti pot fi de folos :) si pentru faptul ca faci cunoscuta mancarea romaneasca in tari straine … te pup si daca iti pot fi de ajutor la vreo reteta te rog sa-mi scrii.

Dă-i un răspuns lui Ana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.