Mai simplu de atât nu se poate! Aceste bruschete cu avocado, o mica variatie a toastului cu avocado sunt absolut delicioase!
Desi se parea ca nu ne prea dam in vant dupa avocado, am descoperit de cativa ani ca este un fruct ce nu trebuie sa lipeseasca din preparatele ce le fac pentru familia mea.
Copiii mei sunt innebuniti dupa guacamole de exemplu , iar in sandvisurile cu lipie avocado este prezent. Stiti si voi ca nu are un gust neaparat deosebit sau mai bine zis sesizabil, dar partea buna e ca are o textura matasoasa daca pot sa scriu asa.
Bruschetele cu avocado pot fi un mic dejun, un aperitiv sau o cina pe care care le puteti servi impreuna cu cei dragi.
Partea buna este ca desi avocado se oxideaza foarte repede, in aceasta reteta il puteti pastra la frigider cateva ore bune deoarece este stropit cu otet balsamic.
Mai ramane painea care dragii mei, trebuie sa fie una adecvata, puteti folosi paine rustica sau bagheta.
Mai mult nu va scriu decat ca reteta aceasta trebuie incercata! Eu am facut portie dubla din prima pentru ca am stiut ca trebuie sa iasa foarte bune bruschetele. Si nu m-am inselat :)
Bruschete cu avocado
Ingrediente:
- cateva felii de paine rustica sau bagheta
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 1 rosie Roma taiata cubulete sau 5-6 rosii cherry taiate in sferturi
- 1 avocado mare curatat de coaja si taiat felii
- 1 lingura otet balsamic alb ( eu am pus negru ca uite alb nu am)
- 1/4 lingurita sare de mare
- cateva frunze de busuioc proaspat taiat
- 1 castravete mic taiat cubulete ( optional )
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Asezati feliile de paine una langa alta si le stropiti cu ulei și le coaceti pana se rumenesc usor pe margini.
Apoi le scoateti si le frecati pe fiecare cu un catel de usturoi.
Intr-un bol combinati avocado, rosiile, celalalt catel de usturoi, castravetele, busuiocul si adaugati 1 lingura ulei de masline, sare, otetul balsamic.
Amestecati usor.
Puneti cate o lingura generoasa din acest amestec pe feliile de paine si serviti.
Amestecul se poate tine la frigider pana la 24 de ore.
Reteta este preluata de pe yummyyummykitchen.com
Și da, în caz că nu v-ați prins, pâinea am cumparat-o de la Mega Image :)).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]